CHP Antep İl Örgütü'nde İYİ Parti tartışması devam ediyor

img
ANTEP – CHP Antep İl Başkanlığı'na atanan Melih Meriç'in göreve başlamasına ilişkin düzenlenen törende, "Celal Doğan aday olsun" sloganları atıldı. Meriç de İYİ Parti ile yapılan ittifak noktasında Antep özelinde yanlışlık yapıldığını söyledi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçimlere ilişkin itirazları nedeniyle görevden aldığı Antep İl Başkanı Hayri Sucu’nun yerine atadığı Melih Meriç düzenlenen törenle görevine başladı. Parti il binasında düzenlenen törene eski ve yeni yöneticilerin yanı sıra CHP Antep Milletvekili Bayram Yılmazkaya katıldı. Törene katılan yurttaşlar, Antep belediye başkan adaylığının genel merkez tarafından yerel seçim ittifakı çerçevesinde İYİ Parti’ye bırakılmasına tepki göstererek, "Celal Doğan aday olsun" ve "İyi Partiye oy yok" sloganları attı. 
 
Törende konuşan görevden alınan başkan Hayri Sucu, antidemokratik şekilde görevden alınmasına rağmen hukuksal haklarını kullanmayacağını söyledi. Kendisini görevden alanlarında koltuklarında çok fazla oturmayacağını söyleyen Sucu, yeni gelen yönetimin ve partisinin emrinde olacağını dile getirdi.
 
CELAL DOĞAN'IN ADAYLIĞI
 
Sucu’nun ardından söz alan atanan yeni başkan Melih Meriç, ülkenin her açıdan zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Bu zorlu süreçten toplumla birleşerek çıkacaklarını aktaran Meriç, Celal Doğan hakkında basına yansıyan adaylık konusunda da şunları dile getirdi: “Celal Doğan, CHP içinde yetişmiş çok kıymetli bir büyüğümüzdür. Tüm partililerimiz gibi şehrin diğer kesimlerinde de Celal Doğan beklentisi var. Genel Başkanımızın Doğan’ın aday olması noktasında hiçbir ön yargısı yoktur. Aksine gönülden destekliyor. Ancak daha önceden İYİ Parti ile yapılan ittifaktan ötürü bir protokol var. Dün akşam genel başkanla görüştüm. Antep’le ilgili konuyla bizzat kendisi ilgileniyor. En kısa zamanda bu konuyu çözüme kavuşturacaktır.” 
 
‘HALA HERŞEY BİTMİŞ DEĞİL’
 
En büyük amaçlarının Antep’teki tüm kesimleri yerel seçimler için bir araya getirmek olduğunu söyleyen Meriç, kırmızı çizgilerden fedakârlık ederek Antep özelinde HDP, Saadet Partisi, İYİ Parti ile ortak bir güç yaratmaya çalışacaklarını paylaştı. İYİ Parti ile yapılan ittifak noktasında Antep özelinde yanlışlık yapıldığını ifade eden Meriç, “Hala her şey bitmiş değil. İnşallah hepimizin istediği sonuca ulaşılacaktır” dedi.