HDP Gençlik Meclisi üyesi Akdağ: Tek gündemimiz tecridin kırılması

img
DİYARBAKIR - Tek gündemlerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kırılması olduğunu vurgulayan HDP Gençlik Meclisi YK üyesi Sevim Akdağ, “Bundan sonraki mücadele hattımız tecridi kırmaya yönelik olacaktır. Tecrit birebir biz gençler üzerinde uygulanıyor” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri’nin tüm engelleme ve baskılara rağmen "Örgütlenelim Özgürleşelim" şiarıyla 25 Kasım’da gerçekleştirdiği 2'nci Olağan Kongre’ye ilişkin konuşan Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu (YK) üyesi Sevim Akdağ, bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
Kongre çalışmaları sırasında gözaltı, tutuklama ve ajanlaştırma uygulamalarına kadar maruz kaldıkları baskıları hatırlatan Akdağ, baskıların kongreye daha güçlü gitmelerini sağladığını ifade etti. Gençlerin maruz kaldığı baskıların ilk olmadığını dile getiren Akdağ, “Gençliğin mücadele geleneği ilk defa bu baskılarla karşılaşmıyor. Bütün çalışmalarımız meşru bir zeminde olmasına rağmen, gençliği sindirmeye dönük baskılara maruz kaldık. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın uğradığı ilk yer yine parti binalarımız oldu. Yönelimler karşısında net bir duruş gösterdiler. Baskıların çalışmalarımızı olumlu yönde etkilediğini söylemek gerekiyor” dedi. 
 
‘KARARLILIK AÇIĞA ÇIKTI’
 
Baskı ve engellemelere rağmen kongreye bölgeden ve ülkenin dört bir yanından katılan binlerce gencin yanı sıra Federe Kürdistan Bölgesi ve İran’dan gençlik örgütlerinin temsilcilerinin katılım sağladığını anımsatan Akdağ, kongrede verilen temel mesajın Kürt Ulusal Birliği olduğunu vurguladı. Kongrede açığa çıkan bir diğer mesajın PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadele olduğunu ifade eden Akdağ, “Kürt Ulusal Birliği ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadele kararlılığı açığa çıktı” diye konuştu. 
 
‘MECLİSLEŞECEĞİZ’
 
Kongre öncesi 7 bölgede gerçekleştirdikleri konferanslarda gençlerin yaşadıkları sorunlara karşı mücadele noktasında kongrede somut kararların alındığının altını çizen Akdağ, “Özellikle gençlerin kültürel yozlaşmaya itildiği bir süreçten geçiyoruz. Gençlerin bundan sonra özellikle kültürel yozlaşmaya karşı mücadele edecek. Kültürel yapılanmalara gideceğiz. Ana dilimiz, mücadelemizin başlangıç ilkesidir. Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri ana dil üzerindeki baskılardır. Gençlik Meclisi olmayan kentlerde meclisleşmeye gideceğiz. Her yerde topluma öncülük edecek düzeye geleceğiz” diye belirtti. 
 
‘SİSTEMATİK HALE GETİRECEĞİZ’
 
Son 3 yılda yaşanan sessizliğe karşı gençlerin örgütlenme ve mücadele ile özeleştiri vereceğini ifade eden Akdağ, “Gençlik bir daha böyle bir dönem yaşanmaması için, mücadele ve örgütlenme tarzını sistematik bir hale getirecektir. Kurulacak akademilerle eğitimler verilmesi önemli planlamalarımız arasında. Toplumun öncüsü olan gençlik profilini oluşturacağız” dedi. 
 
‘GÜNDEMİMİZ TECRİDİN KIRILMASI’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılan tecride dikkat çeken, bunun gençlerin temel gündemi olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti: “Tecrit içerisinde birçok gündemi barındıran bir durumdadır. Kültürel soykırım, toplumdaki yozlaşma, baskıların artması tecritle bire bir bağlantılıdır. Sayın Abdullah Öcalan’ın Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için barışın teminatıdır. Bu perspektif ışığında gençlik mücadelesini sürdürüyor. Sayın Abdullah Öcalan’ın ve fikirlerinin özgürlüğü, bütün sorunların ortadan kalkması demektir. Dolayısıyla tek gündemimiz tecridin kırılması. Bundan sonraki mücadele hattımız tecridi kırmaya yönelik olacaktır. Tecrit bire bir biz gençler üzerinde uygulanıyor.”
 
Akdağ, son olarak gençlere şu çağrıda bulundu: “Kongre sürecinde açığa çıkan örgütlülüğü daha sistematik hale getirmek için sokak sokak örgütlenerek, sorunlarımıza çözümler geliştirerek, topluma öncülük etmeliyiz.”
 
MA / Özgür Paksoy - Mehmet Şah Oruç