Erdoğan: Gerçek çevrecilik nedir görsünler

img
İSTANBUL - AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de adına Millet Bahçeleri dediği parkın açılış töreninde Gezi eylemlerini hatırlatarak, "Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler" dedi. 
 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir’de adına Millet Bahçeleri dediği parkın açılış töreninde konuştu. Hizmete sundukları millet bahçeleriyle 100 günlük icraat programında yer alan taahhütlerinden birini daha yerine getirmiş olduklarını söyleyen Erdoğan, "Söz verdik, yaptık. Bitmedi, yapıyoruz, yapacağız" diye konuştu. 
 
Erdoğan, ayrıca 18 ildeki 33 millet bahçesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, "Hedefimiz inşallah her şehrimize birer tane millet bahçesi kazandırmaktır. Biz durmuyoruz, onlar dedikodu yapıyor. Bunlar ne yapılırsa yapılsın, karşısına dikiliyorlar. Biz Kanal İstanbul diyoruz, onlar 'istemezük, yaptırmazük' diyorlar. Yapacağız, yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız" dedi. 
 
‘KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ’
 
Bugün açılışını yaptıkları 5 millet bahçesinin büyüklüğünün 1,5 milyon metrekareyi bulduğunu, sadece bu projelerle İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 arttırdıklarını ileri süren Erdoğan, şöyle devam etti: "Atatürk Havalimanı sahasındaki millet bahçemizi açtığımızda bu oran çok daha yükseklere çıkacaktır. Tabii Atatürk Havalimanı'nda bir özellik daha var orada bir tane pist bırakıyoruz. Kapalı alanları fuar alanı haline getiriyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını, Atatürk Havalimanı'ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız. Bunun dışında da devasa bir millet bahçesini orada yapacağız. İstanbul bir başka güzelleşecek, daha güzel olacak. Bize bu yakışır, bu millete bu yakışır. Bunları yapacağız ama tabii size de çalışmak. Kapı kapı dolaşacağız, herkese anlatacağız, bildiklerinizi bilmeyenlere duyuracağız. Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler." 
 
‘CHP'NİN OYUNUNA GELMEDİK’ 
 
Konuşmasında CHP'yi hedef alan Erdoğan, "Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. Biz İstiklal Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye'de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz" diye konuştu.