‘AKP yerel seçimlerde kaybederse iktidarını da kaybedecektir’

img
ADANA – Adana'nın Karataş ilçesinde partisinin kongresinde konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğuları, “AKP yerel seçimlerde kaybederse iktidarını da kaybedecektir” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karataş İlçe Örgütü, “Örgütlenelim, özgürleşelim” şiarıyla 1'inci Olağan Kongresi’ni düzenledi. Partinin ilçe binasında yapılan kongreye HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Salona, Kürtçe, Türkçe ve Arapça “Örgütlenelim, özgürleşelim, 1. Olağan Kongremize hoş geldiniz” yazılı pankart asıldı. 
 
Kongre divan seçimi ve saygı duruşunun ardından konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, yerelde demokrasi ve kalıcı barış mücadelesini daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini söyledi. 
 
‘AKP HÜKÜMETİ KAYBETTİ’
 
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da yaptığı konuşmada, iktidarın son yıllarda yürüttüğü politikalar sonucu halkları birbirine karşı düşmanlaştırdığını belirtti. Dünya geneli yaşanan ekonomik krizi aşmak isteyen devletlerin Suriye üzerinden Ortadoğu’da bir paylaşım savaşına girdiklerini söyleyen Hatimoğulları, Türkiye’nin de bu paylaşım savaşının bir parçası olduğunu vurguladı ve şöyle dedi: “Bu savaşa dahil olan AKP hükümeti kendi payına düşeni ekonomik krizle karşı karşıya kaldı. Krizle artık kamu çalışanlarının dahi maaş alamayacak bir duruma gelmesi an meselesi. Türkiye tarihinde ilk defa bu düzeyde zam oranlarıyla karşı karşıya kaldı.”
 
Bu süreçte de HDP’nin “Barış” dediğini vurgulayan Hatimoğulları, HDP’nin Ortadoğu’da insan kanı dökülmemesi için mücadele ettiğini söyledi. Hatimoğulları, Türkiye’nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunun altını çizerek, “Ortadoğu’da savaş politikaları yürüten AKP hükümeti kaybetti. Savaş politikalarına derhal son verilmeli, barışçıl yollar devreye konulmalıdır. Çözüm için herkes elini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.
 
‘BATI’DA KAYBEDERSE…’
 
Hatimoğulları, Türkiye’de faşizmin inşa edildiğini ve bu faşizme karşı tüm kesimlerin bir araya gelip mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Hatimoğulları, yerel seçimler için “AKP iktidarı şunu çok iyi biliyor; eğer batı şehirlerinde kaybederse iktidarını da kaybedecek. Hem tek adam rejimini hem de iktidarını kaybetmemek için bu seçimlere genel seçimlerden daha fazla önem veriyor” dedi.
 
MUHTARLARIN GÖREVDEN ALINMASI
 
HDP ile yan yana durmanın kimseye bir şey kaybettirmeyeceğini dile getiren Hatimoğulları, “Partimizin belediyelerine kayyumlar atadılar. Bugün de muhtarlıklara kayyumlar atayarak işe koyuldular. Muhtarlar, Erdoğan’ın davet ettiği toplantılara gitmedikleri için görevden alındı. Samandağ’da bulunan birçok muhtar da görevden alındı. Sadece Kürt belediye başkanları ve muhtarlar görevden alınmıyor, Arap olan muhtarlar da görevden alınıyor. Buna karşı gelmek ve mücadele etmek boynumuzun borcu. Şayet birleşik cephe oluşturmazsak hepimiz kaybederiz” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Tek listeyle gidilen seçimde, HDP Karataş İlçe Eşbaşkanlığı’na Pınar Güç ve Ali Çelikten seçildi.