CHP’li Erol: Önümüzdeki günlerde kabine değişebilir

img
ANKARA – Meclis'te açıklama yapan CHP’li Gürsel Erol, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğine gidebileceğini savundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, gündemdeki gelişmelere ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Emeklilikte yaş tartışmalarına değinen Erol, "Yaklaşık 5 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye Cumhuriyeti'nin, kendi vatandaşlarının mağduriyetini gidermesi gerekiyor. Üzülerek söylüyorum ki artık Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ayrıcalıklı değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların ayrıcalıkları, devletin imkanlarının onlara tanınması, kendi yurttaşlarımızdan daha fazla. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanırken, bunlara sabit her ay ücretler ödenirken, diğer taraftan primini ödeyip, emeklilik hakkını kazanan insanların bu şekilde mağdur edilmesini çok doğru bulmuyorum. İnsanları beklenti içine sokup, seçim sonrası bunu reddetmeyi doğru bulmuyorum” dedi. 
 
‘KABİNE DEĞİŞEBİLİR’
 
Gündemdeki konular dışında “kulis bilgisi” paylaşmak istediğini söyleyen Erol şunları aktardı: "Kabinede rahatsızlıkların olduğunu, AKP'li vekillerin dışarıdan bakanlarla ilgili sıkıntısının olduğunu duyduk. Önümüzdeki günlerde bir kabine değişikliği olabilir; çünkü Türkiye, bu sistemi kaldırmıyor. Önümüzdeki hafta kabine değişikliğini görebiliriz. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak 'Valiler Kararnamesi' ile eski AKP'li vekillerin vali olarak atanacağı bilgisine sahibiz."