Bahçeli: Papaz Brunson kararı milletimizi üzmüştür

img
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rahip Andrew Brunson'un serbest kalmasına tepki göstererek, "2 yılı bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir? Papaz Brunson kararı, ne söylenirse söylensin, nasıl tevil edilirse edilsin, milletimizi üzmüş ve yaralamıştır" dedi.  
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kuzey -Doğu Suriye’ye askeri müdahale talebinde bulunan Bahçeli, “ABD nereye varmak istiyor? ABD Fırat'ın doğusuna bütün gözünü dikmiş durumdadır. ABD terörizme çanak tutmaktadır. Sırtımıza hançer vurmak üzere harekete geçen bir ülke ile lafın gelişi de olsa dostluktan nasıl bahsedilecek? Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan tamamen çıkarılmalıdır. Hiç kimse milletimizin sabrıyla oynanamamalıdır” dedi.
 
'PAPAZ GİTTİ KAVGA GİTTİ'
 
Bahçeli, ABD’li rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması için, “ABD Başkanı papazla yatıp papazla kalktı. Türkiye'nin geri adım atması hedeflendi. Papaz iki ülkenin bütün diyaloglarını tıkadı. Papaz Brunson'ın ev hapsine alınması fayda etmedi. Diyebiliriz ki papaz gitmiş kavga gitmiştir. Trump'ın Türkiye hisleri şıpsevdiler gibi birdenbire değişmiştir. Seviyesiz Trump'ın yerini sempatik Trump almıştır. Böyle devlet adamı olunmaz böylesine şuur kaybı ile Türkiye ABD ilişkileri istikrarlı kalamaz. Türkiye'nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulamaz itibar edilemez. Bizim adam yerine koymayanı biz insan bile görmeyiz” ifadelerini kullandı.
 
Brunson’un serbest kalmasının bir çok soru işaretine sebep olduğunu belirten Bahçeli, “Papaz davasında ifade değiştiren gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar kısa süre içerisinde ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir? Gizli tanık, Türk Ceza Kanunu'na giren fitne tohumudur” diye konuştu.
 
Brunson karşılığında ABD’de yaşayan Fetullah Gülen’in Türkiye’ye verilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan bir şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan bir misyonerin, 2 yılı bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir? Papaz Brunson kararı, ne söylenirse söylensin, nasıl tevil edilirse edilsin, milletimizi üzmüş ve yaralamıştır.” 
 
Bahçeli bir kez daha, CHP’nin İş Bankası hisselerin hazineye devredilmesi çağrısı yaptı.