Erdoğan: Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz

img
İSTANBUL - 3’üncü Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST alanında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, finans, sağlık, enerji teknolojilerinde yerli ve milliliğe dikkat çekerek, "Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz” dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 3’üncü Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST alanında gündeme dair açıklamada bulundu. 
 
Erdoğan, “Sadece bu etkinliğin düzenlendiği şu havalimanı ülkemizin teknoloji alanındaki vizyonunun en somut ifadesidir. Günümüzde güvenlik kavramının anlamı büyük ölçüde değişti. Fiziki güvenliği siber güvenlikle tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir” dedi. 
 
'LİDER ARAŞTIRMACILAR PROGRAMI BAŞLATIYORUZ'
 
Finans, sağlık, enerji teknolojilerinde yerli ve milliliğe dikkat çeken Erdoğan, “Finans, sağlık, enerji teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirerek bağımsızlığımızı perçinlemeye çalışıyoruz. Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz uluslararası lider araştırmacılar programı başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanını ülkemizde başlattığımız atılıma katılmaya davet ediyorum” dedi. 
 
‘İNSANSIZ HAVA ARACINI VERMEDİLER’ 
 
Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu dönemde de elbette projelerimiz sabote edilmeye çalışılıyor. Ama artık bu projeleri sabote edecek bir iktidar yok, bu projelere ön açan bir iktidar var. Attığımız her adımda ‘boşverin’ teklifleri ile karşılaştık. Sürekli daha iyisini daha ucuza verme vaadiyle kandırılmaya çalışıldık. Şu insansız hava aracını vermediler. Paramızla vermediler. Ama terör örgütlerine 19 bin TIR silah mühimmat gönderiyorlar. Bunlar bize dost, stratejik ortak görünenler. İma yoluyla Nuri Demirağ’ların, Nuri Killigil'lerin akıbeti ile tehdit edildiğimiz anlar oldu. Hiçbirine eyvallah etmedik. Allah’ın verdiği ömrü kimse kısaltamaz. Önceliklerimiz çerçevesinde başlattığımız projeleri sabırla dirayetle takip ettik, ediyoruz."
 
PİLOT KIYAFETİYLE GELDİ
 
Erdoğan, 3’üncü Havalimanı’nda devam eden TEKNOFEST alanına, Atatürk Havalimanı’ndan ATA uçağıyla geldi. Erdoğan’ın uçağına havada 3 F-16 savaş uçağı eşlik etti. Uçaklardan birinde ikinci pilot olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, diğerinde ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz yer aldı. ATA uçağı ve 3 F-16, Üçüncü Havalimanı üzerinde selamlama uçuşu yaptı. Önce F-16’lar, daha sonra ATA uçağı havalimanı pistine indi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da alana F-16 savaş uçağı ile geldi.