PSK Genel Başkanı Tek: Erdoğan çözüm yerine milliyetçiliği körüklüyor

img
DİYARBAKIR - Ekonomik krizin AKP’nin çatışmacı ve baskıcı politikalarından kaynaklandığını belirten PSK Genel Başkanı Mesud Tek, “Erdoğan, çözüm yerine milliyetçi duyguları körüklüyor. Biz fedakarlık yapmak istemiyoruz” dedi. 
 
Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek, ekonomik krize ilişkin partisinin Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi. Tek, Türkiye’de ekonomik sistemin dolar üzerine inşa edildiğini, doların TL karşısında değer kazanmasıyla ekonomiyi etkilediğini belirtti. Ekonomik gidişatın nedeni 16 yıl boyunca ülkeyi yöneten AKP'nin elinde olduğunun altını çizen Tek, "Her şeyden önce Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin nedeni AKP'nin iç ve dış politikasıdır, Olağanüstü Hal’dir (OHAL), insan haklarının ayaklar altına alınması, örgütlenme hakkının, demokratik hak ve özgürlükleri kullanılmasının sınırlandırılmasıdır. Kuzey Kürdistan'ın militarize edilmesidir, askeri operasyonlarda, Kürt sorunun şiddet yoluyla çözümünde ayak diretmedir. Suriye ve özellikle Batı Kürdistan’a yönelik saldırgan politikanın devam ettirilmesidir. Yargı sistemidir, yargının bir bütün olarak AKP hükümetinin emri altına girmesidir, Erdoğan'ın talimatlarıyla karar vermesidir" dedi. 
 
‘FEDAKARLIK YAPMIYORUZ’
 
Krizin temel nedeninin dış müdahaleler olmadığın, krizin önüne geçmenin, yürütülen siyasi, ekonomik ve diplomatik politikaların değiştirilmesinden geçtiğini belirten Tek, “AKP hükümeti ve Erdoğan, bu doğrultuda adım atmak yerine, dış müdahalelerden bahsediyorlar, milliyetçi duyguları körüklüyorlar, krizden çıkış için halkı fedakârlığa çağırıyorlar. ‘Hepimiz aynı gemideyiz, gemi batması halinde hep birlikte boğuluruz’ diyorlar. Biz krizden çıkmak adına fedakarlık yapmak istemiyoruz. Bugüne kadar uygulanan politikalardan kimler, hangi sınıf yararlandıysa onlar fedakarlık yapmalıdır, emekçi kesimler değil” dedi. 
 
Tek, aynı gemide olmalarının önemli olmadığı, geminin rotası ve dümeninde kimin olduğunun önemli olduğunu söyledi.