DTK: Rojava Devrimi halkların güvencesidir

img
DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Rojava Devrimi’nin 6. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Devrimin bütün halkların, kültürlerin ve inanç topluluklarının birlik içerisinde yaşamasının güvencesi olduğunu” kaydetti. 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), başlangıç tarihi 19 Temmuz 2012 olarak kabul edilen Rojava Devrimi’nin 6. yıldönümüne ilişkin yazılı kutlama mesajı yayınladı. Paylaşılan mesajda, kadın öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi’nin altı yılda yarattığı büyük toplumsal-devrimsel gelişmelerle insanlık tarihinin tanık olduğu en büyük destanlardan biri olduğu ifade edildi.
 
DTK'nin paylaştığı o mesaj şöyle:
 
“Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rojava Devrimi’nin 6. yıldönümünü büyük bir moral, heyecan ve coşku ile kutluyoruz. Rojava Devrimi halkımız başta olmak üzere bütün Ortadoğu halklarına ve ilerici insanlığa kutlu olsun.
 
Kadın öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi, altı yılda yarattığı büyük toplumsal-devrimsel gelişmelerle insanlık tarihinin tanık olduğu en büyük destanlardan birini yazdı. Yarattığı, her yeni gelişme ve kazandığı tüm değerleri büyük bir insan iradesi, örgütlülüğü ve halkımızın öz gücü ile açığa çıkarmıştır.
 
Rojava Devrimi, Kapitalist moderniteye ve sömürgeci-gerici bölge sistemine karşı tüm Ortadoğu halklarının kurtuluşuna ve özgürlüğüne model oluşturacak alternatif, bir yeni sistemi görünür ve yaşanır kılarak Kürdistan ve Ortadoğu halkları için bir ışık ve umut kaynağı olmuştur. Yarattığı toplumsal sistem ve demokratik değerlerle, Demokratik Suriye’de bütün halkların, kültürlerin ve inanç topluluklarının adalet, barış, eşitlik, kardeşlik ve birlik içerisinde yaşamalarının projesi,  aynı zamanda da, güvencesi olmuştur.
 
Rojava Devriminin, Kürdistan ve Suriye ile birlikte, tüm Ortadoğu’da, demokratik-özgürlükçü yeni bir devrimsel dalganın gelişmesinde harekete geçirici ve model oluşturucu niteliğindendir ki, sömürgeci bölge gerici güçleri, devrimi bir tehdit olarak görmüş ve DAİŞ çetelerini Rojava devriminin üzerine salmıştır.
 
Kobane, Minbiç ve Rakka vb. kentlerin özgürleştirilmesiyle, DAİŞ şahsında, bölge sömürgeci sistemine karşı zafer kazandı. Bu nedenle, sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda bölge halkları ve insanlığın vicdanını temsil etmiş, tüm insanlığın direnişi ve zaferi olmuştur.
 
Rojava Devrimine sahip çıkmak, destek vermek ve onu yaşatmak,  Ortadoğu halklarının Demokrasi ve Özgürlük mücadelesini ve taleplerini sahiplenmek ve yaşatmakla eş anlamlıdır.
 
Bu değerlendirmeler ışığında, bir kez daha Rojava Devrimini 6. yılında kutluyor, devrimi yaşatan yurtsever halkımıza, enternasyonal savaşçılara ve devrime destek veren tüm ulusal ve uluslararası demokrasi güçlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
 
 Yaşamlarını, Rojava devriminin gerçekleşmesi için feda eden bütün şehitlerimizi,  büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz.”