Türk: 24 Haziran'da özgürlüğün kapısı aralanacak

img
İZMİR – Konak'ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 24 Haziran'da halkların özgürlüğü için yeni bir dönemin kapısının aralanacağını ve geleceği oluşturmak için ortak mücadelenin şart olduğunu ifade etti. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili adayları Süleyman Gündüz, Elfesye Nas, Mehmet Aker ve Ceyhan Akay, seçim çalışmalarını deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk'ün katılımıyla sürdürdü. Konak ilçesinin Gürçeşme Mahallesi'ne bağlı Remzi Selvi Parkı’nda düzenlenen halk buluşmasında Türk, alkış ve sloganlarla karşılandı.  
 
'HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KAPISI ARALANACAK'
 
Buluşmada konuşan Ahmet Türk, Kürt halkının özgür bir yaşam için her daim mücadele ettiğine vurgu yaparken,“Tarih bize bu mücadelenin başarıya ulaşması adına bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundayız” dedi. 24 Haziran’ın tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Türk, "Yüz yılda bir fırsat gelir. Biz bu fırsatı çok doğru bir şekilde değerlendirmeliyiz. Şuna inanıyoruz ki; 24 Haziran zulmün sona erdirilmesi için bir fırsattır. Kürt halkının, emekçilerin, Alevilerin ve baskı altında kalan bütün halkların özgürlüğü için yeni bir dönemin kapısını aralayacaktır. Uzun süredir dolaşıyoruz vicdan sahibi insanlar, akademisyenler ve emekçiler HDP'nin barajı aşması için 'Biz HDP'ye oyumuzu vereceğiz' diyorlar. Efrin'de bu zulmü görenler, Başur'da, dün Suruç'ta bu zulmü görenlerin beklentileri yüksektir" dedi. 
 
'ORTAK GELECEĞİ OLUŞTURMAK İÇİN OMUZ OMUZA'
 
Halkların birliğinden yana olduklarına dikkat çeken Türk, “Biz her zaman, halkların birliğini, kardeşliğini sağlamasını ve demokratik bir gelecekte tüm halkların buluşmasını istiyoruz. Ama birbirinin hakkına, hukukuna ve kimliğine saygı gösterecek demokratik bir ülkenin yaratılması için mücadele veriyoruz. Bizler demokrasi olduğu zaman bugün Kürt'ü Türk'e düşüren, Alevi'yi Sünni'ye düşüren anlayışın yıkılması için çaba gösteriyoruz ve biliyoruz ki halklar birbirinin düşmanı değildir. Irkçı, milliyetçi ve faşizmi esas alan siyasetler adeta halklarımızı karşı karşıya getirdi. Bugün Türk halkına da düşen çok önemli görevler var, biz bu şovenizmi, bu ırkçılığını yenerek halkların birlikte ortak geleceğini oluşturmak için omuz omuza vermek zorundayız. Başka türlü bu zihniyetten kurtulamayız. Kürtler özgürleşmeden Türk halkının da özgürleşmeyeceğini görüyoruz" diye ifade etti. 
 
Türk'ün seçim çalışmaları kapsamında kentteki temasları devam ediyor.