İstanbul’da: PKK, HDP öldürdü
Urfa’da: Her şey ortaya çıkartılacak

img
URFA - AKP’li vekil yakınlarının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren esnaf baba ve çocukları için “PKK’li” diyen Erdoğan, Urfa mitinginde olaya çok kısa değinmesi dikkat çekti. Erdoğan, AKP’nin kentte büyük tepki toplayan Suruç olayı için bu kez “Her şey ortaya çıkartılacak” dedi. 
 
AKP Genel Başkanı ve AKP-MHP Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan, partisinin Urfa mitingine katıldı. GAP Havaalanı'ndan karayolu ile kent merkezine gelmesi beklenen Erdoğan, 8 helikopterle 20'nci Mekanize Tugayı'na iniş yaptı. Miting alanına girmek isteyenlerin ellerindeki su şişeleri toplandı. Mitingin yanında bulunan Novada AVM’nin ve etrafındaki otoparklar kapatıldı. Keskin nişancılar etraftaki yüksek binalarda ve Nevali Otel'in çatısında elleri tetikte bekledi. AKP'nin milletvekili adayları sahneye çağrılırken, Kasım Gülpınar'ın haricinde kimse alkışlanmadı. Alanın üzerinde polis ve askeri helikopterler aralıksız tur attı.
 
Mitingde konuşan Erdoğan, ABD ile anlaştıklarını ve “Minbic’i güvenli hale getireceklerini” ileri sürdü. Kandil’e yapılan operasyona değinen Erdoğan, “İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık 10 önemli noktayı Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon toplantı halinde Kandil'de bunların lider takımını hallettik” dedi. 
 
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şanlıurfa'nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz.”
 
SURUÇ OLAYI 
 
Erdoğan, 4 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç’taki olay için de şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir.”
 
KILIÇDAROĞLU’NA: SEN KİMSİN?
 
Başörtüsü konusunda CHP’ye yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bay Kemal 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyor. Sen kimsin ya? Sen kimsin neyi çözdün? Senin partinin milletvekili ikna odalarında başörtülü kızlarımın başlarını açtı. Sen kimsin? 411 ile ilgili Bay Kemal'in Muharrem'in imzası var Anayasa Mahkemesi'ne götürdünüz. Adamlar imam hatip okullarıyla dalga geçiyor. 4 çocuğumun 4'ü de imam hatip mezunu. Bay Kemal'in Bay Muharrem'in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? Davos'ta one minute dedim arkamda milletimi gördüm. Korkaklar zafer anıtı dikemez.”
 
ERDOĞAN SURUÇ İÇİN NE DEMİŞTİ?
 
Erdoğan, Suruç'ta olayın yaşandığı gün İstanbul'da Milli İrade Platformu'nun düzenlediği iftar programında şunları söylemişti: "Şanlıurfa Suruç'ta milletvekilimiz ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isteri. Milletvekilimizin abisi de bu saldırıda PKK'lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde kardeşleri de yaralı vaziyette, ağır olanlar var. İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmasına hazmedemeyen bunu kabullenmeyenler dün neyse bugün de aynıdır. Olayda milletvekilinin kardeşinin yanında karşı taraftan da 2 kişi öldü 9 yaralı var. Hayatını kaybeden milletvekilimizin kardeşine Allah'tan rahmet diliyorum. PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejisini vazgeçmediklerini gösterir."
 
Erdoğan, bir gün sonra da bayram namazı sonrası şu açıklamayı yapmıştı: "Dün de Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyini Suruç'ta ne yazık ki terör örgütü PKK, HDP öldürdü. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Bunların içerisinde ağır olanlar da var. Bunlar birer talik unsuru olarak hala bu işi bırakmış değiller. Esnaf ziyareti yapılırken 'Siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz, nasıl buraya gelir girersiniz' gibi bir yaklaşımla orada bu tür bir saldırı cereyan etti ve bunun neticesinde böyle bir durum ortaya çıktı. 4 ölü, 9 kadar yaralı var. Bunlar bizi üzen ve gerçekten barışa koşalım diyenler, biz demokrasi, barış, özgürlük, bundan yanayız diyenler, çözüm sürecinde yaptıkları oyunları maalesef hala yapmaya devam ediyorlar."