Buldan: AKP’nin son kullanma tarihi 24 Haziran’dır

img
ANTEP – Partisinin Antep mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, komşu ülke Suriye ile yaşanılan sorunlardan dolayı en büyük acıyı Antep’in ve Kilis’in çektiğini belirtti. Buldan, AKP’nin son kullanma tarihinin 24 Haziran olduğunu söyledi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep il örgütü 24 Haziran seçimleri kapsamında miting düzenledi. Demokrasi meydanında düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekili adayları, il ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, Kadın ve Gençlik Meclisinin yanı sıra on binlerce kişi katıldı.
 
DBP, EMEP, SYKP, Yeşiller-Sol, Devrimci Gençlik, 78’liler Meclisi gibi siyasi parti ve sivil toğlum örgütü de mitinge destek verdi.
 
‘HALK İKTİDARI 24 HAZİRAN’DA SANDIĞA GÖMECEK’
 
Sözlerine coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan Pervin Buldan, 2016 yılında Antep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde IŞİD’in Kürt bir ailenin düğününe yönelik düzenlediği canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri andı. Ülkede kadınların ve gençlerin iktidarın savaş politikası sonucu hayatlarını kaybettiğini söyleyen Buldan, Antep’in 16 yılda katliamlarla anılan bir hale getirildiğini belirtti. 24 Haziran’dan sonra Antep’in artık barış ile anılacağını aktaran Buldan, “Büyük değişime sadece 5 gün kaldı. Bu ülkede büyük bir değişim gerçekleşecek. AKP hükümetinin 16 yıllık iktidarlık döneminde yaşanan zulümlerin ve ölümlerin hepsi 24 Hazirandan sonra bitecek. 16 yıldır bu ülkeye savaş politikalarından başka ölümlerden başka zulümden başka hiçbir şey getirmeyen bu iktidarı 24 Haziranda halkımız sandığa gömecek” dedi.
 
‘AKP’NİN SON KULLANMA TARİHİ 24 HAZİRAN’DIR’
 
İktidarın ülkenin geleceğini çaldığını ve artık ülkenin iyiliği açısından bir şey vadetmediğini dile getiren Buldan, AKP hükümetinin halkların özgürlüğünü ve barışını çaldığını belirtti. Türkiye’nin insanların can güvenliğinin olmadığı, insanların endişeyle yaşadığı bir ülke haline getirildiğini ifade eden Buldan şöyle devam etti, “Bu gün bu ülkede hiç kimsenin sorunu yok diyenler var. Kürdün, alevinin sorunu yok. Ekonomik sorun yok. Diyenler var. Bu ülkeyi tozpembe görüyorlar. Çünkü onların tuzu kurudur. Onlar saraylarda yaşıyor. Halkımız acısını çekiyor. Toplumsal kesimlerin sorunlarını görmeyen ve tanımayan bir iktidarın ayakta durma şansı yoktur. Artık değişim ve dönüşüm zamanıdır. AKP’nin son kullanma tarihi 24 Haziran’dır.”
 
‘ANTEPLİLER KARARINI ŞİMDİDEN VERMİŞ’
 
Mitingde ki kalabalığa dikkat çekerek Anteplilerin kararını şimdiden verdiğini sözlerine ekleyen Buldan, şöyle devam etti “Bu değişimi en fazla Antep hakkediyor. Antep’te yaşayan kadınlarımız, gençlerimiz, işçilerimiz, çiftçilerimiz hak ediyor. Sanayiciler iflas etmeye, çiftçiler ürünlerini satamamaya, yoksul emekçi halk yaşamını kredi kartlarıyla geçindirmeye mahkûm değildir. İşçimizin, sanayicimizin, çiftçimizin yüzünün güleceği tarih 24 Hazirandır. Biz biliyoruz ki AKP Antep ilinin sorunlarıyla ilgilenmiyor. İşçinin esnafın sorunlarıyla değil burası başta olmak üzere ülke genelinde ki kendi yandaşlarına para kazandırmaya çalışıyor. Halkın çıkarlarını değil kendi çıkarlarını düşünen bir iktidar partisi var karşımızda.”
 
‘EFRİN’E GİRİLDİĞİNDE EN BÜYÜK ZARARI ANTEP GÖRDÜ’
 
Komşu ülkelerle geliştirilen savaş ilişkilerinde en büyük mağduriyeti halkın yaşadığını ifade eden Buldan, Efrin’e girildiğinde en büyük zararı Antep’in ve Kilis’in gördüğünü vurguladı. Oraya atılan bombaların Kilislilerin sofrasına düştüğünü hatırlatan Buldan, “Orada ölenlerin cenazeleri bu kentlere geldi. Bundan en büyük acıyı bizler duyduk. Biz biliyoruz ki komşu ülkelerimizle savaş ve çatışmalar olmamalıdır. Her zaman diyalog ve müzakere süreci önceliğimiz olmalıdır. Ancak onlar savaştan başka yöntem kullanmadılar. Bu ülkenin barış ve demokrasiye olan ihtiyacından dolayı mutlaka AKP’nin bu seçimlerde artık gitmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
‘DEMİRTAŞ ERDOĞAN’IN KÂBUSU OLMUŞ’
 
Adliyelerden hukuki kararların değil siyasi kararların çıktığını söyleyen Buldan, Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna değinerek, “Edirne cezaevinde dört duvar arasından bir seçim çalışması yürütmeye çalışıyor. Demirtaş’la bizim aramıza barikat öremezler. Bu meydan bunun göstergesidir. Biz verilen kararların siyasi kararlar olduğunu biliyoruz. Hiçbir kararın hukuki olmadığını biliyoruz. Bu ülkede artık vicdanlı savcı ve hâkimlerin kalmadığını da biliyoruz. Bütün hukuk sistemi sarayın emrinde çalışıyor. Ama şuna inanın Recep Bey her gece rüyasında Demirtaş’ı görüyor. Demirtaş Recep Bey’in Kabusu olmuş. İşte o korkulu rüya 25 Haziranda gerçeğe dönüşecek” İfadelerini kullandı.
 
‘ANTEP EN AZ 4 VEKİL ÇIKARACAK’
 
İktidarın HDP’yi siyaset dışında bırakma çabalarının boşta kalacağını ifade eden Buldan konuşmasını şöyle bitirdi, “Şimdiye kadar asla boynumuzu kimseye eğmedik. RTE’ye de boyun eğmeyeceğiz. Bu seçimler bizlerin varlık gerekçesi olacak. 24 Haziran tarihinden sonra HDP’nin güçlü temsiliyeti ve Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığıyla bu ülkeye özgürlük ve barışı getireceğiz. Onların elinde yargı, medya ve emniyet olabilir. İktidar onlara biz ise önce Allah’a sonra size güveniyoruz. Bizi baraj altında bırakmaya çalışacaklar bu tür oyunları biliyoruz. Provokasyonların bilincindeyiz. Her seçim öncesi yeni olaylarla karşı karşıya kalıyor. Ancak her olay ellerinde patlıyor. Antep halkı tüm provokasyonlara karşı 24 Haziran’da HDP’den en az 4 vekil meclise göndererek büyük bir cevap verecektir.”