Buldan: Halk sandıklara siper olacak

img
İSTANBUL - Seçim çalışmaları kapsamında Pendik'te halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın HDP ile ilgili internete düşen görüntülerine dikkat çekerek, “Recep Bey sandıklardan nasıl oy çalınacağının talimatını veriyor. Bilmiyor ki halkımız sandıkların önünde kendisini siper edecek" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve 1'inci bölge milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Pendik Kavakpınar Mahallesi'nde halk buluşmasında bir araya geldi. Buldan ve beraberindekiler alana gelmeden önce yüzlerce yurttaş, seslendirilen türküler eşliğinde halay çekti. 
 
Halaya katılan Buldan, gösterilen ilgiden memnuniyetini ifade etti. Daha sonra Buldan, toplanan yurttaşlara seslendi. Sıcağa rağmen alanı dolduran halka teşekkür eden Buldan, "Buradan görüyorum ki İstanbul Pendik kararını vermiş. 24 Haziran tarihi bir kader tarihidir. 24 Haziran'a giderken her yerde büyük bir coşku ve moral var. Herkes kararını vermiş. Serhat'tan, Botan'a, Amed'ten Ege'ye herkes kararını vermiş. Bugün görüyoruz ki Marmara da kararını vermiş. Gittiğim her yer, herkes Recep Bey'in gidişinden yana. Bu yüzden iktidardakilerde bir korku var" dedi.
 
'RECEP BEY YSK'YA TALİMAT VERMİŞTİR'
 
Buldan, AKP Başkanı Erdoğan'ın HDP ile ilgili sosyal medyaya düşen görüntülerini hatırlatarak şunları dile getirdi: "Recep Bey sandıklardan nasıl oy çalınacağının talimatını veriyor. Bilmiyor ki halkımız sandıkların önünde kendisini siper edecek. Onlar oy çalarak kazanmanın yollarını arıyorlar. Bu aslında suçtur, YSK'yı göreve çağırıyoruz. Yürekli savcı ve hakimleri göreve davet ediyoruz. AB'yi AGİT'i göreve davet ediyoruz. 24 Haziran tarihinde AKP, HDP'yi baraj altında bırakmanın çabası içerisinde. Biliyorlar ki kaybediyorlar, gidiciler. YSK'ya çağrımızdır, sandıkları korumak sizin sorumluluğunuzdadır. Siz bunu yapmak zorundasınız. Bunu yapsanız da yapmasınız da Türkiye halkları kararını verdi, HDP'yi sahiplenecek ve sandıkları koruyacak. Sandıkları korumak sadece HDP'nin görevi değil. Diğer siyasi partilerin, seçime giden bütün partilerin sorumluluğundadır. Herkes AKP'ye karşı sandıkları korumalıdır. Çünkü Recep Bey YSK'ya talimat vermiştir.”
 
'DEMİRTAŞ'IN TAPU GİBİ DİPLOMASI VAR'
 
Erdoğan'ın yargıya talimat verdiğini vurgulayan Buldan, "Selahattin Demirtaş ile ilgili yargıya bir kez daha talimat verdiğini itiraf etmiştir. YSK bağımsız bir kurumdur hiç kimsenin talimatını alamaz. Bugün Anayasa Mahkemesi Selahattin Demirtaş ile ilgili kararını vermemiş. Acaba neyi bekliyor, 24 Haziran'ın sonuçlarının mı bekliyor. Recep Bey, Selahattin Bey'i diline dolamış. Adaylar için şartlar uygun değil diyor. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Selahattin Demirtaş'ın senden fazlası var, eksiği yok. En azından yanında tapu gibi diploması var. Sende o da yok" dedi.
 
'KÜRTLER ÖYLE BİR CEVAP VERECEKTİR Kİ...'
 
AKP'nin bu ülkeyi nasıl yönettiğini herkesin bildiğini ve 16 yıldır bu ülkeye açlığı ve sefalet getirdiğini ifade eden Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "OHAL'le ülkeyi yönettiniz. Bunlar sizin yanınıza kar mı kalacak sanıyorsunuz. Bunların hesabını 24 Haziran tarihinde İstanbul halkı verecektir. Büyük değişim ve dönüşü İstanbul'da gerçekleşecek. Bu yüzden en fazla hırsızlığı, hukuksuzluğu İstanbul'da yapıyorlar. İstanbul onların güvendiği dağlara karları yağdıracak ve onlara büyük bir ders verecek. Tayyip Erdoğan'ın gitme zamanı gelmiştir. Tüm halklar kesimler 24 Haziran'da bu değişim ve dönüşümü İstanbul'dan gerçekleştirecek. Bu hava, su, toprak rüzgar bizden yana. 16 yıllık AKP'nin iktidarlık döneminde zulmü, zoru, adaletsizliği hukuksuzluğu anlatmaya gerek yok. Kürtlere, Alevilere, kadınlara nasıl yaklaştığını biliyoruz. Kürtler buna öyle bir cevap verecektir ki bir daha 'bu ülkede Kürt sorunu yoktur' diyemeyecektir." 
 
'HDP'NİN OLMADIĞI BİR PARLEMENTONUN AYAĞI EKSİKTİR'
 
Kürt sorunun büyüklüğüne dikkat çeken Buldan, "Sen Kürtleri her gün inkar ederken Kürtler sana sorunu hatırlatır. Kürtlere yaşatılanların hepsinin hesabı sorulacak. Bu ülkenin sorunu Kürt ekonomi toplumsal, siyasi sorunların devasa sorunlar olduğunu bilmeden konuşuyorlar. Her şeyi inkar ederek konuşuyorlar. Ama bilsinler ki, bu ülkede bu sorunlar yaşandığı sürece ülkede huzur olmaz. Sizin yönettiğiniz bir ülkede ne huzur kaldı, ne de güven. Kimse size güvenmiyor. Çünkü yaptıklarını yapacaklarını teminatıdır. 24 Haziran'da artık ömürleri bitecek, ülkeyi HDP yönetecektir. HDP bu ülkenin umududur, vicdanıdır, güvencesidir. HDP'nin olmadığı bir parlamento nefessiz, demokrasi ayağı eksik bir parlamento olacaktır. Onlar HDP'yi baraj altında bıraksalar da Türkiye halkları HDP'ye sahip çıkacaktır" diye konuştu. 
 
'BU BİR VİCDAN VE AHLAK MESELESİDİR'
 
Seçmene 24 Haziran’ın önemini vurgulayan Buldan, devamla şunları söyledi: "Öyle bir ülke olsun ki, insanlar arasında ayrım yapmayan kutuplaştırmayan faşizmi yükseltmeyen, herkesin barış içerisinde bir arada yaşadığı bir ülke özlemi düşünün. Bu rüya değil. Ama 24 Haziran tarihinde bu rüyalarımızın gerçekleşeceğine hep birlikte inanalım ve kazanalım. Biz bu ülkeyi tek adama mahkum etmeyeceğiz. Biz çoğulculukta, demokraside ısrar edeceğiz. Bizim anlayışımız ile onların anlayışı arasındaki fark bu kadar açık. Bu ülke AKP'ye mahkum bir ülke değil, bunun için 24 Haziran'da sandık başına giderken herkes elini vicdanına koysun. Eliniz vicdanınızdayken, Demirtaş'ı, cezaevlerindeki arkadaşlarımızı, Taybet Ana'yı, cenazelerimizin panzerler arkasında sürüklenmesini unutmayınız. Bu bir vicdan, ahlak meselesidir. Bu meseleyi iyi düşünelim ve kararımızı bu şekilde verelim.”
 
Burada yapılan konuşma sloganlarla son bulurken, Buldan ve beraberindekiler başka bir program için Sultanbeyli'ye geçti.