Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen aşağı geleceksin aşağı

img
ANKARA - Partisinin grup toplantısından Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bay Recep alınganlık göstermiş, ‘Ben aşağıda olsaydım sadece ağzının payını değil, dersini de verirdim’ demiş. Orası zaten senin yerin değil ki, sen aşağı geleceksin aşağı" dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Meclis'te dün yaşanan tartışmalara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Büyük Millet Meclisi adı. Ben açılış konuşmasını yaparken iktidar kanadı rahatsız oldu, neden rahatsız oldular? Ben meclisi savunuyorum, onlar tek adamı savunuyorlar" dedi. 
 
‘301 MİLLETVEKİLİNİ AŞACAĞIZ’
 
Hükümete yönelik eleştirilerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Şu an devlette adalet yok, bakın aramızda erlerin aileleri var. Ömür boyu müebbet hapis verilen erlerin aileleri var. Komutan demiyorum, er diyorum. Devleti kirlettiler, adaleti kirlettiler. Adaleti yok ederseniz devleti çökertirsiniz. Kirlenen devleti temizlemek, Cumhuriyet'in kurucu ayarlarına dönmek için hep birlikte hareket etmek zorundayız” diye konuştu. 
 
Tüm siyasi partilere seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Türkiye'nin aydınlığına katkıda bulunmak zorundayız. Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye istiyoruz. Üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye istiyoruz. Biz vatandaşları korku içinde olan bir Türkiye değil, herkesin korkusuzca yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Bunları sağlamak istiyoruz, kimler bir araya geliyorsa gelsin. Birlikte hareket etmek zorundayız. Önce 301 milletvekilini aşacağız, sonra yüzde 60'la Cumhurbaşkanlığı'nı alacağız.” 
 
‘HAZİRAN AYI BAYRAM AYI OLACAK’
 
Seçmenleri oy kullanmaya davet eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Haziran ayında hepimize görev düşüyor. ‘Efendim bugün hava çok güzel eğlenelim’, böyle bir lüksünüz yok. ‘Tatile gidelim’, böyle bir lüksünüz yok. Herkes sandığa onurla ve gururla gidecek. Herkes ‘Vatana sahip çıkmak için oyumu verdim’ diyecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır.” 
 
Kılıçdaroğlu, dün Meclis’ten ayrılmayı tercih eden AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yönelik de şunları söyledi: “Konuşmamdan çok rahatsız oldu. Rahatsızlık üzerine grup başkanvekilimiz bunlara cevap verdi. Bay Recep alınganlık göstermiş, ‘Ben olsaydım aşağıda olsaydım sadece ağzının payını değil, dersini de verirdim’ demiş. Orası zaten senin yerin değil ki, sen aşağı geleceksin aşağı. Çık karşıma, ben vereyim sana ağzının payını.”
 
‘TÜM AYARLARI BOZULDU’
 
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ezber bozduk. 15 milletvekili arkadaşımız kalktı İyi Parti'ye geçti. Kümeste yakalanan tilki gibi, hep beraber saldırmaya başladılar. ‘Vay efendim niye bunu yaptınız?’ Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş. Sen beni tanımıyorsun. Sen kumpas yapacaksın ben gözlerimi yumacağım öyle mi? Demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. O nedenle tüm ayarları bozuldu, her türlü hakareti yapıyorlar. Sözümüz, gönlümüz demokrasiden yana. İnsan haklarından, beraber yaşamaktan yana. Benim gibi düşünmeyenlerle bir masada oturup çay, kahve içebilmeliyim. Türkiye'nin sorunlarını konuşabilmeliyim. O nedenle kumpas kurdular demokrasiye, açığa çıkardık. O yüzden kümese girmiş tilki gibi saldırıyorlar. Varsın saldırsınlar.”