Erdoğan: Bundan sonra her şey olabilir, bilemiyorum

img

ANKARA -  Muhalefetin ittifak arayışları ve isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü işaret ederek “garip bir senaryo var” diyen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra her şey olabilir ha, bilemiyorum” dedi. Erdoğan, hafta sonuna kadar gelişmeleri izleyeceklerini söyledi. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında kararını aldığı baskın seçim ve muhalefetin ittifak arayışları üzerine konuştu. Dün 23 Nisan özel oturumunda muhalefetin konuşmalarından dolayı Meclis Genel Kurulu’nu terk eden Erdoğan, yaşanan tartışmalara değindi. 
 
Meclis’teki tartışmaları tasvip etmediği söyleyen Erdoğan, 15 Temmuz asker kalkışması için şu iddialarda bulundu: “Buradan gerçeği hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17. Ana muhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy'e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor.
 
Biz daha sonra Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, eşim, çocuklarım vardı. Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun? Sen 23.17'de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris'ten geliyoruz. Biz inerken f-16'lar ve helikopterler hala uçuyor.
Sen CHP'lileri kandırırsın ama oradaki on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Siz hiçbir zaman kahramanca f-16'lara karşı duranlardan olamadınız, tanklara karşı duranlardan olmadınız. Hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz.”
 
GÜL’E GÖNDERME: ÇOK GARİP SENARYO VAR
 
Erdoğan, baskın seçim sürecinde muhalefetin hamleleri için “Şu anda çok garip bir senaryo var ortada. Hafta sonuna kadar bu senaryo bakalım nasıl oynanacak. Biz bu konuda rahatız, bir sorunumuz yok" değerlendirmesinde bulundu.
 
Erdoğan, “Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sözde İyi Parti'ye, peki bu 15 tane adamın senin sözde İyi Parti'yi kabul etti mi? Niye? Çünkü dün baktım, İyi Parti'nin koltuklarında bu 15 adamın yok. Niye? Beğenmediler. Demek ki anlaşamadın, ikna edemedin. Ve bundan sonra senaryo nasıl çalışacak, bilemiyorum. Bundan sonra her şey olabilir ha, bilemiyorum” diye konuştu.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır ifadeler kullanan Erdoğan, “Bu zatın iflah olmayacağı iyice anlaşılmıştır. Ermeni çetecilerinden PKK'lılara, FETÖ'cülerle aynı dili konuşan, muhtemelen aynı hissiyatı paylaşan boyunun ölçüsünü, karşımıza çıkabilecek gücü kendinde bulabilirse inşallah 24 Haziran'da göreceğiz” dedi. 
 
‘BAY KEMAL ÇIK KARŞIMA’
 
Kılıçdaroğlu için “Bir genel başkanı aday olmak yakışır” diye Erdoğan, “Hiç vakit kaybetme Bay Kemal, çık karşıma ve yola erken çık” ifadesinde bulundu.
 
‘GREVLERE ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ’
 
OHAL’in 7’inci kez uzatılması ardından bazı sermaye çevrelerinin rahatsız olduğu gündemi sürürken Erdoğan, bu çevrelere şöyle seslendi: “OHAL'le ilgili rahatsızlığını da bir değerlendirmem lazım. OHAL kararlarını nasıl alıyoruz, nasıl devam ediyor bilmezsin. Ama bil ki bu ülkenin OHAL'le idame edildiği dönemler, bizim şimdi yönettiğimiz gibi değildi. Fabrikalar sürekli greve giderdi ve fabrikalar çalışamazdı. Tüm fabrikalara seslenmek isterim, bir tane grev yok. Anında ne yapıyoruz, müdahale ediyoruz.”