Erdoğan'dan CHP-İYİ Parti hamlesine tepki: Gerçek bir felaket

img

ANKARA – CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifaka tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, için ''Güneş Motel olayından daha beter bir durum. Bizim için gerçekten bir felaket.'' dedi.

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndaki gerilimli 23 Nisan oturumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. TBMM'nin açılışının 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyona katılan Erdoğan, CHP'nin İYİ Parti'ye desteği için ''Güneş Motel olayından daha beter bir durum'' dedi.
 
İYİ Parti için 'sözde iyi parti' ifadesini kullanan Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket."
 
Erdoğan, YSK'nin seçime katılacak partilerle ilgili açıklamasına da  ''Kararını cumartesi günü verse bu 15'ler olmazdı'' tepkisini verdi.
 
CHP’Lİ ÖZEL’E TEPKİ: AŞAĞIDA OLSAM AĞZININ PAYINI VERİRDİM
 
TBMM Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan oturumunda yaşanan tartışmalar için 'yalanların diz boyu olduğu, tamamen dürüstlükten uzak' nitelemesini yapan Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'e "Bana parmağını sallıyor. Ben yukarıdaydım aşağıda değildim. Aşağıda oturmuyorum. Oturduğum makam yukarıda ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim çünkü" dedi.
 
Özel, darbe girişimi gecesi Meclis'te hep beraber direndiklerini belirterek şunları söylemişti: ''Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir.''
 
ABDULLAH GÜL YORUMU
 
Erdoğan, selefi Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak adayı olması ihtimali için de ''Onun bileceği şey, öncelikle ona sormalısınız'' diye konuştu.