Yüksekova'da seçim startı verildi

img
HAKKARİ – Hakkari Yüksekova’da seçim startı veren HDP ve DBP ilçe örgütleri, 24 Haziran’ın halklar için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. 
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 24 Haziran’da gidilecek baskın seçimin startı verildi. HDP ilçe binasında yapılan basın toplantısına, HDP PM üyesi Nurettin Turgut,  HDP-DBP ilçe eşbaskanları, yöneticiler, Barış Anneleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada konuşan HDP ilçe Eşbaşkanı Hüsnü Beşer, 24 Haziran seçimlerinin halklar için büyük bir demokratikleşme ve barış fırsatı olduğunu belirterek, “Gever ve Hakkari halkı olarak 7 Haziran ruhuyla sahiplenmeye ve tekel anlayışlara, antidemokratik uygulamalara karşı kenetlenmeye davet ediyoruz. Bu seçimde Türkiye’ yi demokratik Cumhuriyet temelinde yeniden inşa etme ve demokratik bir anayasal ile ülkede huzur ve barış ortamına kavuşturma imkanı vermektedir” dedi. 
 
‘Barış kazanacak’
 
AKP hükümetinin yıldırma politikalarına rağmen 7 Haziran ruhuyla seçime gideceklerini belirten Beşer, “Bizler hazırız, bizler kazanacağız, Barış kazanacak” diye konuştu. Açıklamanın ardında Beşer, 29 Mayıs saat 15.30 da HDP Eşgenel başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla yapılacak olan halk buluşmasına tüm halkı davet etti.