Akdoğan: HDP'nin değil AKP'nin 50+1 diye bir baraj sorunu var!

img

ADANA - DBP Adana İl Örgütü'nün kongresinde HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP'nin baraj sorunu olmadığını söyleyerek, "AKP’nin 50+1 diye bir baraj sorunu vardır” dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Örgütü, 1. Olağan Kongresi’ni Şirin Müzikhol’de gerçekleştirdi. Kongreye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve DBP Parti Meclis (PM) Üyeleri Ayşe Çelikbilek ve Erol Demirhan ile çok sayıda kişi katıldı. 
 
‘MÜCADELE EDECEĞİZ’
 
Açılış konuşması yapan DBP Adana İl Eşbaşkanı Şükran Efetürk, yoğun bir baskı altında olduklarını ifade ederken, baskılara karşı mücadele ve direniş çağrısında bulundu. Efetürk ardından söz alan DBP PM Üyesi Erol Demirhan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti. “AKP ve MHP ittifakı daha fazla kan ve katliamdır” diyen Demirhan, “Bu kan ve gözyaşını bizler durdurabiliriz. Kürtler ve ezilen halklar ya özgürleşme için mücadele edecek yada sürekli ezilecektir. Bizi bunun için mücadele ediyoruz. Bunu gördükleri için bizleri zindanlara atıyorlar. Bizler mücadele edeceğiz” diye ifade etti.
 
‘KÜRTLER DİMDİK AYAKTA’
 
Son olarak konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, “Ortadoğu bataklığında kan ve katliamlar var. Katliamcı, faşist ve din düşmanları Ortadoğu'da iktidar olmuş. Kardeşlikten bahsediyorlar fakat dilini ve kültürünü kabul etmiyor. Bu nasıl bir kardeşliktir?AKP hükümeti, Tansu Çiler kadındı fakat erkek zihniyetine bürünmüştü. O da AKP gibi, 'Kürtleri yok edeceğiz' diyordu. Kürtler yok olmadı; dimdik ayaktadır” dedi.
 
‘EKONOMİK PROĞRAMLARI YOK’
 
Partilerine yönelik baskılara dikkat çeken Akdoğan, “Dün Kürtler baş eğmedi bugün de Erdoğan'a da boyun eğmeyecek. Katliamları ve savaşları kabul etmiyoruz. Korktukları için siyaset yapmamızı istemiyorlar. İktidar mücadele edenlerden korkuyor. Rüyalarında kabus oluyorsunuz. Ondan saldırıyor” dedi. Ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Akdoğan, “AKP ilk geldiğinde bir ‘ekonomi kriz var’ diye geldi. O gün dolar ne kadardı; şimdi ne kadar? Petrol fiyatı sürekli artıyor. Bu hükümetin ekonomi programı yok. Ekonomiye dair tek programları; hırsızlık, yolsuzluk ihaleye fesat karıştırma başka bir şey yok. Yeni bir torba kanun getiriyorlar. Su kaynakları bir kaç şirkete peş çekecekler. Narenciyeyi önümüzdeki günlerde ithal edeceğiz. Hayvanı yurtdışından ithal ediyoruz. Ülkenin ekonomisi iyi değil. Tüm şirketler borç içinde ülkeyi yavaş yavaş batırma noktasına getirdiler" dedi. Seçimlere de değinen Akdoğan, HDP’nin baraj sorunu olmadığını belirterek, "AKP’nin baraj sorunu vardır. Çünkü onların 50+1 diye bir baraj sorunu vardır” diye belirtti.
 
Yapılan konuşmalar ve okunan faaliyet ve mali raporlarının ardından tek liste ile gidilen seçimde DBP Adana İl Eşbaşkanlığı'na Şükran Efetürk ve Mehmet Yaşık seçildi.