Birlik: Yeni bir yaşama nefes aldırtmak istemiyorlar

img

MERSİN - Efrin’e saldırının kentte yaşayan halkın yüz yıllık emeğine, kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen yeni bir yaşama ve sisteme olduğunu dile getiren HDP’li vekil Leyla Birlik, “Emperyalist güçler ve Türkiye yeni bir yaşama nefes aldırtmak istemiyor” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yenişehir İlçe Örgütü, 1’inci Olağan Kongresi’ni partinin Mersin il binasında gerçekleştirdi. Kongreye, Halkların  Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, DBP PM üyesi Erol Demirhan ve DBP, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kongre, divan seçimi ve saygı duruşuyla başladı.
 
'SORUMLULUĞUMUZ TARİHİDİR'
 
Saygı duruşu ardından söz alan DBP PM üyesi Erol Demirhan, Efrin operasyonuna dikkat çekerek, Ortadoğu’da artık bir sistem savaşının yürütüldüğü dile getirdi. Örgütlü mücadeleye değinen Demirhan, "Biz örgütlü bir yapı ve toplum oluşturursak buradaki politikaları boşa çıkartma şansına sahip oluruz. DBP bu açıdan bir bilinçlendirme hamlesi gerçekleştiriyor. Önümüzdeki süreç itibarı ile görev ve sorumluluğumuz budur. Bu çerçevede bu bilinçte olan tüm arkadaşlarımızın tarihi görev ve sorumluluğu vardır. Tarih boyunca hiçbir zaman önümüze gelmemiş fırsatlar bugün önümüzdedir.  Ya yüzyılımızı hatta bin yılımızı kuracak bir özgürlük oluşumuna gideriz ya da yüzyıllık kazanımlarımız kaybetme ihtimali ile karşı karşıya kalırız. Bundan kaynaklı sorumluğumuz tarihidir" dedi. 
 
TÜRKİYE UÇURUMUN EŞİĞİNDE
 
HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise, insanlığın Ortadoğu şahsında dünyada bir kaos süreciyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. “İktidarın tek elden gittiği, yürütmenin yargının bir bütünen ortadan kalktığı ve tüm erklerin hükümette toplandığı bir süreç yaşıyoruz” diyen Birlik,  “Türkiye’de faşizmi her geçen gün kökleştiren ve kurumsallaştıran bir süreç yaşıyoruz. Son üç yıldır Kürdistan’da kentler yıkıldı. Gençler, çocuklar kadınlar öldürüldü ve cenazeler sokak ortasında bekletildi. O dönem çağrılarımız genelde Türkiye’deki tüm halklaraydı. Bugün burada olağanüstü bir zulüm yaşanıyor. Bir katliam yapılıyor diye çağrılarımız olmuştu. Bu ateş sadece Kürdistan ile sınırlı kalacak bir ateş değil, eğer dur denilmese tüm Türkiye’yi saracak bir ateş olduğunu belirttik. O gün yaptığımız çağrılar Türkiye’nin geldiği noktaya bakıldığında bugün bizi doğruluyor. Bugün, Türkiye bir ateş çemberinin içerisinde ve bir uçurumun eşiğindedir” dedi. 
 
‘YENİ YAŞAMA NEFES ALDIRTMAK İSTEMİYORLAR’
 
Efrin operasyonuna da dikkat çeken Birik, saldırının kentte yaşayan halkın yüz yıllık emeğine,  kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen yeni bir yaşama ve sisteme olduğunu söyledi. Birlik, “Emperyalist güçler ve Türkiye yeni bir yaşama nefes aldırtmak istemiyor. Ortadoğu’nun geleceği bu modeldedir. Türkiye’de baskılardan, gözaltı ve tutuklamalardan kaynaklı bir sessizlik hakim olsa da, herkes bu faşist zihniyetin devam etme şansı kalmadığının bilincinde. Var olan gücümüzü arttırarak bu zihniyeti yerle bir edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporların okunup tek liste ile gidilen seçimde DBP Yenişehir ilçe eşbaşkanları Sacide Yurtçiçek ve Emrah Deniz olarak belirlendi. 
 
DBP Yüreğir ilçe Örgütü de, HDP Yüreğir İlçe binasında 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Yüreğir ilçe eşbaşkanlığına da Türkan Gürtay ve Salahattin Turan seçildi.