PAK Başkanı Özçelik: Kürtlerin tüm kazanımları hedef alınıyor

img

DİYARBAKIR - PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Kürtlerin sivil siyasetteki yükselişini engellemek için başlatılan savaşın, bugün Kürtlerin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedef aldığını" söyledi.

Partiya Azadiya Kurdistan (PAK), Parti Meclisi üyeleri Mehmet Ermiş’in İzmir’de sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklanmasına ilişkin Diyarbakır İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Parti yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Türkiye devletinin baskı ve sindirme politikalarının devam ettiğini söyledi. 
 
Özçelik, Kürt halkının temel taleplerini dile getiren veya düşünce özgürlüğü kapsamında fikir beyan eden herkesin, bu politikaların hedefi olduğunu kaydetti.
 
‘TÜRKİYE GEÇMİŞİNDEN DERS ALMALI’
 
Her gün bir yenisine tanık oldukları gözaltı ve tutuklama furyasında partilerinin yöneticileri ve üyelerinin de payını aldığını söyleyen Özçelik, “Sosyal medyadaki paylaşımlar ve kimi konferanslardaki konuşmalar gerekçe gösterilerek özellikle OHAL ve Efrin saldırısı sonrası, aydın, sanatçı, gazeteci, yazar ve siyasetçilere karşı kapsamlı bir gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları furyası sürdürülmektedir" dedi. 
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin baskı ve sindirme siyasetinin hiçbir sorunu çözmediğinin sayısız örnekleri ile dolu olduğunu söyleyen Özçelik, geçmişten ders alınması gerektiğini ifade etti.
 
‘SALDIRI KÜRT KAZANIMLARINA DÖNÜK’
 
Cezaevine konulan HDP milletvekillerine ve belediyelere atanan kayyumlara da değinen Özçelik, şunları söyledi: “Kürtlerin sivil siyasetteki yükselişini engellemek için savaş başlatıldı. Ve bugün bu savaş Kürtlerin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmaya dönüşmüş durumda. Kürt kazanımlarına dönük saldırılar ve PAK'a yönelik baskılar birbirinden ayrı değildir." 
 
‘KÜRT KARŞITLIĞINA SON VERİN’
 
Gözaltı, tutuklama ve hapis cezalarının çözümsüzlüğü derinleştirmekten öte bir rol oynamayacağını vurgulayan Özçelik, "Bu nedenle Türkiye Devleti’ni arkadaşımız Mehmet Ermiş ve tüm siyasi tutsakları serbest bırakmaya, OHAL’e, savaşa ve çatışmalara son vermeye; bu konularda fikir beyan eden kişi ve kurumlar üzerindeki anti demokratik ve otoriter uygulamalardan vazgeçmeye, bütün bu gözaltı, tutuklama ve Kürt karşıtı siyasete derhal son vererek, tüm sorunların barışçıl, demokratik, siyasal bir şekilde çözümü için acil adımlar atmaya çağırıyoruz” diye konuştu.