Beştaş: Tecrit bir an önce kaldırılmalı

img

VAN - Partisinin Özalp ilçe kongresinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. 

Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Özalp İlçe Örgütü, “Xwe bı rêxistin bikin, faşîzmê têk bibin” şiarıyla 3'üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MYK üyesi Sultan Özcan, yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanları, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) , Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile çok sayıda kişi katıldı.
 
TECRİT VE SAVAŞ POLİTİKASI
 
Kongrede konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’nin en büyük korkusunun HDP olduğunu ifade etti. Tutukluların İmralı tecridinin son bulması için cezaevlerinde 91 gündür açlık grevinde olduğunu kaydeden Beştaş, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, “Barış çağrısı yapıyoruz çünkü Abdullah Öcalan her zaman konuşmasında ‘halk için barış inşa etmemiz gerekiyor’ der. Diyalogla bunu oluşturmamız mümkün. İktidar ise tecrit ve savaş politikalarıyla siyasetlerini sürdüreceklerini söylüyorlar. Eğer ‘barış dersek iktidarı kaybederiz’ diyorlar. Bu yanlış bir düşüncedir. Sadece Kürt halkı değil Türkiye halkları da barış sürecine çok büyük destekte bulundu. Durmayacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımızla birlikte örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. Geldiğimiz aşamada aydınlık yarınlar yakındır. Onlara değil kendimize inancımız var. Bu halk çok bedel ödedi ve asla geri adım atmadı” dedi.
 
 
'BU SİZİN ÇARESİZLİĞİNİZDİR'
 
AKP-MHP’nin zayıfladığını ve artık tek başına iktidar olamayacağını dile getiren Beştaş, politikada sıkıştıkları esnada ise HDP’ye yüklendiklerini belirtti. Beştaş, “Kürt ve Türk halkının arasında yaratmak istedikleri düşmanlığı ve kutuplaştırmayı tekrar hayata geçirmeye çalışıyorlar. HDP’ye bugüne kadar yapmadıkları hiçbir şey kalmadı. Ellerinden ne geldiyse yaptılar. Ancak biz bunlara rağmen tek bir adım bile geri atmadık. Baktılar başaramıyorlar bu sefer Allah’a sığındılar ve beddua etmeye başladılar. Mehmet Özhaseki denilen zat bizim seçmenimize  ‘Allah belasını versin’ diyor. Allah senin bin kere belanı versin. Sen hangi hakla bizim seçmenimize beddua ediyorsun. Bu sizin çaresizliğinizdir. Hiçbir şeyden çıkar yol bulamadınız sıra bedduaya mı kaldı” ifadelerinde bulundu.
 
Beştaş’ın konuşmasının ardından tek liste ile girilen seçimde ilçe eşbaşkanlığına Mehmet Şefik Enüştekin ve Sakine Kutpınar seçildi. 
 
İSTANBUL
 
HDP İstanbul Bağcılar İlçe Örgütü, 4'üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleştirilen kongreye HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı’nın yanı sıra ilçe yöneticileri ile sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Salona “Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz" pankartı asıldı. 
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, partilerine yönelik baskılara dikkat çekerek, "Kürt halkının özgürlük arayışında tarihsel, insanı ve vicdani yürütülen mücadelenin de tasfiye edildiğini ve bunu en kirli yol yöntem ile tarihin en kirli komploları yapılmak istendiğini görüyoruz. HDP'nin verdiği meşru direniş ile yaşamı savunduğumuzu yaşam hakkını ve Ortadoğu'da tarihin en eski halkı olan Kürt halkının savunurken 13 asker polis ve memurun yaşam hakkını da savunan HDP'dir. Buradan başta demokratik çözüm sürecinde halkların barışı Türkiye'nin huzuru için müzakere yürüten Sayın Öcalan'a ve onun ortaya koyduğu çözüm önerilerine bir kez daha bağlı olduğumuzu belirtiyoruz. Türkiye'nin savaştan değil demokratik çözüm ile barıştan yana geleceğinin olacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
‘DİZ ÇÖKMEYİZ’
 
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, gündemdeki fezleke tartışmaları üzerinde durdu. Piroğlu, "Biz bir mücadelenin ortasından geldik, katliamlarla, idamlar ve zulümle sınandık o yüzden fezleke ile kapatılma, zulüm ve zorbalık ile yılmayız, diz çökmeyiz teslim olmayız. Dün neysek bu gün oyuz, yarın da aynısı olacağız. Sokaktan geldik sokakta olamaya devam edeceğiz. HDP'ye yönelik saldırı esas olarak bizim sorunumuz olmaktan çıktı. Bizim kendimize dair bir kaygımız yok. Dün nasıl direndiysek bu gün nasıl direniyorsak yarın da aynı şekilde direnmeye devam ederiz” dedi. 
 
Partilerine yönelikle saldırılarla ülkenin karanlığa teslim edilmek istendiğini dile getiren Piroğlu, “HDP bu iktidarın ülkeye biçtiği karanlığın önündeki en büyük barikatın adıdır. Bu yüzden HDP'yi kapatmak istiyorlar" diye konuştu. 
 
Tek liste ile gidilen seçimde ilçe eşbaşkanlığına Cengiz Yıldız ve Hacice Başkalene seçildi.