Bakırhan: Daha çok direneceğiz, örgütleneceğiz

img
URFA -  Partisinin Urfa kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, zulme sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Daha çok direneceğiz, örgütleneceğiz, çünkü haklıyız. Bunları götürecek yegane güç biziz" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, 3'üncü Olağanüstü Kongresi'ni "Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim" şiarıyla Haliliye ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongrenin yapıldığı salona "Hep birlikte tecride karşı özgürlük savaşa karşı barış", "Kadın mücadelemiz yargılanamaz" ve "Her netew bi zimanê xwe heye" pankartları asıldı. Kongreye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, milletvekilleri Nimettulah Erdoğmuş, Ömer Öcalan, Hüda Kaya, Ayşe Sürücü ile Nusrettin Maçin, Barış Anneleri, CHP il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, kente bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Saygı duruşuyla başlayan kongrede sık sık  "Bijî berxwedana zindanan " sloganları atıldı. 
 
'TESLİM OLMAYACAĞIZ'
 
Divan seçiminden sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, ekonomik krizin ve baskıların yoğun yaşandığı bir süreçte mücadele edenlerin tarih yazdığını ve yazmaya devam ettiğini söyledi. Partisine yönelik baskılara değinen Kaya, "Şu an cezaevlerinde yaklaşık 16 bin üyemiz var. Peki sesimizi kestiler mi? Hayır. Kadınlar, gençler ve bu halk susmadı, mücadeleye devam ediyor. Kendi rezilliklerini, ahlaksızlıklarını ve başarısızlıklarını örtmek için bize saldırıyorlar. HDP bu toprakların sahibidir. Tek başımıza da kalsak, yalancılara, hırsızlara ve kan dökücülere teslim olmayacağız" dedi. 
 
GÜÇLÜ MUHALEFET LAZIM
 
"Dün de, bugün de herkes için adalet dedik" diyen Kaya, şöyle devam etti: "Zalimler değişti, yine adalet demeye devam ediyoruz. Bu sahtekarlar, zalimler yalancılar topluma 'bana katılırsan yaşarsın' diyor. Bu çağın zalimleri, firavunları, nemrutları ve Hitler'i geçtiler. Karşınızdaki sakinleri iyi tanımalı, nerede ve nasıl mücadele etmemiz gerektiğini iyi bilmeliyiz. Yarın saraydaki zalimler bile bizden adalet isteyecek. AKP zalimliğine karşı güçlü bir muhalefet gereklidir. Bu çağın zalimlerini tarihin çöp sepetine göndermeye bir adım kaldı." 
 
Tuncer Bakırhan ise son dönemde partisine yönelik baskıların "şeytanlaştırma" amacı güttüğünü, başarısızlıklarını HDP'nin seçmenine saldırarak örtmeye çalıştıklarını söyledi. Bakırhan şöyle devam etti: "Hem içerde hem dışarıdaki başarısızlıklarını örtmek için HDP'ye saldırıyorlar. HDP kapatılsa ne olacak? HDP'yi kapatarak Kürt sorununu çözeceğinizi mi sanıyorsunuz? HDP 30 kez isyan etmiş bir halkın temsilidir. Bu halk parlamentosuz da mücadele eder. Bu toprakların en kadim halklarına 'siz kimsiniz' diyorlar. Peki, siz kimsiniz?  Siz Suruç'ta patlatılan bombasınız, Taybet Ana'nın katillerisiniz. Biz Üveys Ana'nın çocuklarıyız, Seyit Rıza ve Şeyh Saitlerin torunlarıyız."
 
Zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Bakırhan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Baskılara karşı daha da güçlenmeliyiz. Zulme karşı sessiz kalmamalıyız. Daha çok direneceğiz, örgütleneceğiz, çünkü haklıyız. Bunları götürecek yegane güç biziz. Baskıya, adaletsizliğe, haksızlığa karşı hala ayakta olduğumuz için çıldırıyorlar. Bu ülkede İmralı'da tekrardan masa kurulmasına ihtiyacı var. Bunun için diyalog ve sürece ihtiyaç var. Bunların amacı çözüm ya da anayasa değil. Bunun için yapacak tek şey var oda AKP'yi göndermek, küçük ortağını barajın altında bırakmak." 
 
Mali ve faaliyet raporlarının okunması ardından gidilen seçimde Çiğdem Karageçili ve Ziya Çalışkan eşbaşkanlığa seçildi.