Güven’den tüm partilere çağrı: Halkın gözüne bakarak söz vereceksiniz

img

BİNGÖL – Bingöl'de halk toplantısında konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Kürt halkının kandırılmasının sona erdiğini belirterek, “Hangi parti olursa olsun fark etmez bu halkın gözüne bakarak söz vereceksiniz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in katılımıyla il binasında halk toplantısına düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda konuşan Güven, Kürtlerin politik bir halk olduğunu söyledi. Kürtleri kandırma meselesinin sona erdiğini vurgulayan Güven, “Kürtler asla kanmaz. Onların küçük guruplar halinde yanında tutmaya çalıştığı ve bu gün Metiner gibi kendisini her anlamda inkar eden, yerin dibine batıran bir insan yanlarında durmuş olabilir. Fakat gerçek anlamda ben Kürdüm diyen, Kürt coğrafyasında gerçekten acılar yaşamış ve acılara tanıklık etmiş hiç kimsenin onlarla hareket edeceğini düşünmüyorum. Bunları görerek HDP, DTK olarak siyasetimizin bu temelde yürütmeye çalışıyoruz. Bunları görmeye çalışıyoruz” dedi.

‘BİRLİK, BERABER OLALIM’

Tüm partilere seslenen Güven şunları söyledi: “Halkımıza açıklıkla söylüyoruz. Gerçekten AKP, MHP, CHP veya başkası hiç fark etmez. Bizim için kriterler var.  Kürt sorunu demokratik çözüme kavuşturacakmısınız, sizler hasta tutukluları serbest bırak bırakacak mısınız, Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldıracak mısınız? Kürtlerin kendi ana dillerini özgürce kullanabilecekleri anayasal güvenceye kavuştura bilecek misiniz, adım başı kurduğunuz kalekollarınızı geri çekecek misiniz, halka zulüm ettiğiniz kontrol noktalarınızı geri çekecek misiniz? Ne yapacaksınız?  CHP'ye, DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne soruyorum. Hadi bu konudaki tutumunuzu söyleyin. Birkaç cümle ile dile getirilecek bir şey değil, somut bu halkın gözünün içine bakarak söz vereceksiniz. Bunların hepsi bizim mücadelemize bağlı. Bizim de bir şeye ihtiyacımız var. Daha fazla örgütlenmek, birlik olmak, beraber olmak, birlik olalım, bütün sorunlarımızı tartışalım, paylaşalım”