Erdoğan'dan Macron'a: Zihinsel tedaviye ihtiyacı var

img
HABER MERKEZİ - AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kayseri İl Örgütü Kongresi'ndeki konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik “Macron'un İslam ile Müslümanlar ile derdi nedir? Zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı var. İkide bir Erdoğan'la uğraşıyor. Bu sana bir şey kazandırmaz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef alan Erdoğan, "Bu zatın İslam ile Müslümanlar ile derdi nedir? Macron'un zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı var. İkide bir Erdoğan'la uğraşıyor. Bu sana bir şey kazandırmaz. Ülkesindeki milyonlarca farklı inanç mensubuna böyle davranan bir devlet başkanına ne denilebilir, öncelikle akli noktada kontrol" ifadelerini kullandı.
 
İşgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesi verdiğini ileri sürüdüğü Azerbaycan'a her türlü desteği vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Aliyev kardeşimle görüştüm. İşgal altındaki bölgeleri geri almak için yürüyorlar" dedi.
Erdoğan sözlerini, "Minsk üçlüsü bugüne kadar ne yaptı? Sadece Ermenilere silah gönderip barış tesis edeceğinizi söylüyorsunuz.. İnanıyorum ki Azeri kardeşlerimiz bu mücadeleden galip çıkacak. Çatışmalar dursun açıklaması riyakarlığın dik alasıdır" diye belirtti.
 
KUZEY VE DOĞU SURİYE ÖZERK YÖNETİMİ’Nİ HEDEF ALDI
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk  Yönetimi’ni kast ederek, “Suriye'nin Irak sınırında terör devleti kurma gayreti var. Türkiye, sınırlarının dibinde böyle bir terör bataklığına asla izin vermeyecek” diyen Erdoğan, şunları ekledi: “Bölgemizdeki her krizin içinde kendimizi bulmamızın nedeni asırlardır gasp edilen haklarımıza sahip çıkma mücadelemizdir. Kimsenin toprağında gözümüz yok." 
 
Doğu Akdeniz'de sürdürülen doğal gaz sondaj faaliyetlerine de değinen Erdoğan, "Karadeniz'de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğalgaz kaynağı Akdeniz'deki sondajlarımızla ilgili ümitlerimizi artırmıştır" dedi.