Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Aşireti Ankara'da kurmuşsunuz

img

ANKARA - Erdoğan'ın parti üyelerini ‘Yakınlarınızı atayarak aşiretleşmeyin’ diyerek uyarmasını eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Aşireti Ankara’da kurmuşsanız, taşrada ne arıyorsunuz siz?” diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da partisinin il başkanları toplantısında konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın parti üyelerini ‘Yakınlarınızı atayarak aşiretleşmeyin’ diyerek uyarmasını eleştirdi. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında kayınpeder damat ilişkisi olacak. Bakan Türk ekonomisini yerin dibine sokmasına rağmen hâlâ orada oturabilecek, sonra da ilçe başkanlarına, il başkanlarına, teşkilat mensuplarına  ‘aşiretleşmeyin’ diyeceksiniz. Aşireti Ankara’da kurmuşsanız, taşrada ne arıyorsunuz siz?” diye sordu.

Erken seçim konusuna da değinen Davutoğlu, “Ülkede vatandaşlarımız sefalet içindeyse yolsuzluk diz boyuysa, ülkenin onuru dışarıda yerle bir edilmişse biz her gün erken seçim istemeye devam edeceğiz” diye belirtti.