PİA Başkanı Kamaç: Kürtler faşizme boyun eğmeyecek

img
VAN- HDP’ye yönelik gözaltılara tepki gösteren PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, saldırıların Kürt halkına yapıldığını belirterek, “Hiçbir Kürt AKP iktidarın bu faşizmine karşı boyun eğmeyecektir” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçinin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. HDP’ye yönelik "Kobanê soruşturması" kapsamında gerçekleşen gözaltı operasyonunu değerlendiren İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, saldırıların HDP şahsında Kürt halkına karşı yapıldığını belirtti. 
 
‘KÜRTLER FAŞİZME BOYUN EĞMEYECEK’
 
HDP’ye yönelik operasyonu anlamak için Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi atmosfere bütünen bakmak gerektiğini ifade eden Kamaç, hükümetin dış politikadaki yenilgisine dikkati çekti. Dış politikada kaybeden AKP’nin içerde muhaliflere dönük saldırıları devreye koyduğunu ifade eden Kamaç, “Bu durumda ilk hedef alınan da Kürt siyasi hareketi oluyor. Çünkü esas muhalefet Kürtlerdir. Kürtlerin kazanımlarına yapılan saldırıların bir konsept hali aldığını belirtmeliyiz. Kürtler de buna karşı yaptıkları siyasetle mücadele ediyor.  Kürt siyasetçilerine dönük yapılan bu saldırlar bu konseptin devamıdır. Burada amaçlanan da Kürtlere yaşamın tüm alanında kaybettirmeye çalışmaktır. Türkiye’de asıl muhalefet Kürt siyasi hareketidir. Bu operasyonlarla asıl hedef alınan Kürtlerdir. İktidar, faşizmine boyun eğmeyenleri yaptığı bu siyasi soykırım operasyonlarıyla boyun eğdirmeye çalışıyor. Bilinmelidir ki; hiçbir Kürt AKP iktidarın bu faşizmine karşı boyun eğmeyecektir” dedi. 
 
SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU
 
Yapılan bu saldırılar bir kez daha Kürtlerin bütün renkleriyle, ulusal bir bilinçle ve ortak bir akılla birlik olması, mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Kamaç, Ortadoğu’da Kürt halkına dönük bir faşizm ittifakının oluştuğunu söyledi. Türkiye’de de Kürt halkına karşı bir ittifakın yapıldığını dile getiren Kamaç, şöyle devam etti: “AKP, MHP, Vatan Partisi gibi birçok partinin birlikteliğinin temelinde Kürt karşıtlığı var. Bu ittifakın kullandığı söylem ve dil neticesinde birçok yerde Kürtler faşist saldırılara maruz kaldı. Örneğin, Sakarya’da, Afyon’da ve en son Van’da yurttaşların helikopterden atılması örneğinden görüldüğü gibi. Bunların bir devamı da Kürt halkının siyasi iradelerine dönük yapılan siyasi soykırım operasyonlarıdır. Kürt halkı ulusal birlik ruhu ve aklıyla mücadele ederse saldırıları boşa çıkaracaktır.”