Ma Müzik’ten ‘Şarkılardan köprü yaptık’ konseri

img

DİYARBAKIR – MA Müzik tarafından Kürtçe, Ermenice ve Türkçe 25 şarkıdan oluşan  "Şarkılardan Köprü Yaptık" kitabı için düzenlenen konser yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır’da "Herkes İçin Müzik, Her Yerde Müzik" şiarıyla yola çıkan ve Aram Tigran Konservatuarı'ndan sonra Kürtçe müzik eğitimi veren ilk kurum olma özelliği taşıyan MA Müzik çalışmalarına devam ediyor. MA Müzik, Kürtçe’nin Kurmanci, Kirmançki ve Sorani lehçesi, Ermenice ve Türkçe 25 şarkıyı barındıran yeni çıkan "Şarkılardan Köprü Yaptık" kitabı için konser düzenledi.

KONSERE YOĞUN İLGİ

Ma Müzik binasında gerçekleştirilen konserde 6 şarkısı anonim, 19 şarkısı yeni beste olan "Şarkılardan Köprü Yaptık"  kitabında yer alan şarkılar izleyici tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.  Konsere katılan çocuklar ile aileleri söylenen şarkılara eşlik ederken, konserde renkli anlar yaşandı. Kitapta yer alan şarkılar çocuklar tarafından okunurken, bazı şarkılar ise yetişkinler tarafından okundu. 

KİTAP OKUYUCU İLE BULUŞACAK

Büyük bir beğeni toplayan konserin ardından MA Müzik Akademisi Koordinatörü Şêrko Kaniwar, her yıl bir proje ile müzik severlerin karşısına çıktıklarını kaydetti. Bu yönlü çalışmalarının devam edeceklerini söyleyen  Kaniwar, ay sonunda okurları ile buluşacak kitap için bilgi vererek, emeği geçenlere teşekkür etti.