Mersin’de 1 Eylül konseri: Gelin barışı savunalım

img
MERSİN – İHD Mersin’de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barış temalı konser düzenleyecek. Dernek başkanı Hakkı Demir, “Gelin barışı savunalım” diyerek, Mersinlileri konsere davet etti. 
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda dayanışma konseriyle barış çağrısı yapacak. İHD, Rojda ve Cevdet Bağca’nın vereceği konsere herkesi davet etti. 
 
'SAVAŞLARIN ÖNÜNE GEÇELİM'
 
İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, ülkede barışın gerekliliğini daha geniş kitlelere anlatabilmek için böyle bir konser düzenlediklerini dile getirdi. Konserde barışı savunacaklarını ve barışı haykıracaklarını söyleyen Demir, “Türkülerimiz de barış konulu olacak. Konser öncesi barış temalı bir sinevizyon gösterisi de yapacağız. Barışı toplumsal yaşamımızda savunur bir hale getirmeyi amaçlayacağız” dedi. 
 
Mersin halkı başta olmak üzere herkesi düzenleyecekleri konsere davet eden Demir, “Tüm halkımızı konsere davet ediyoruz. Gelin hep beraber barışı savunalım ve savaşların önüne geçelim” dedi.