Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri başladı

img
İSTANBUL -  Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen KADFEST’in ikinci ayağı olan Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri başladı.
 
İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali’nin 2’inci etabı, Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri ile devam ediyor. Uluslararası çizerlerin söyleşilerinden canlı çizimlere, sergilerden mezatlara kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Çizgi ve Sahaf Günleri, Kadıköy Lisesi’ndeki açılışla bugün başladı.
 
Açılışa konuk olan isimlerden biri Fransız koleksiyoner Sarkis Karamanik oldu.  1994 yılından beri kartpostal biriktiren Karamanik, “Bu güne kadar 6 bin kartpostal biriktirdim. Artık her şey internette olduğu için kartpostal bulmakta zorlanıyoruz. Eskiden pazarlarda bol bol kartpostal bulabiliyorduk. Herkese kartpostal toplayıp koleksiyon yapmasını tavsiye ederim. Koleksiyonda çok büyük bir terapi var. Stresli geçen bir günün sonunda kartpostallara baktığınız zaman vermiş olduğu rahatlık farklı bir duygu. Hala da koleksiyon için kartpostal topluyorum” dedi. 
 
“Eskiyi kaybetmemek için koleksiyon yapmalarını öneriyorum. Eskiye sahip çıkmak gerekiyor. Sanatçılar ve sanatseverler için bu festivalin önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanların ilgisi oldukça yoğun, çok güzel ve faydalı bir festival geçiriyoruz” diyen Karamanik, gençlere koleksiyon yapma önerisinde bulundu.
 
Festivalde ünlü karikatürist, sahaf ve yayınevleri yer alıp, çizgi roman, karikatür, dinletiler ve konserler verilecek. Ücretsiz olarak düzenlenen Festival, 27 Ağustos’a kadar devam edecek.
 
25-28 Eylül tarihleri arasında ise, KADFEST’in üçüncü ayağı olan “Caz Günleri” başlayacak. 4 gün sürecek olan Caz Festivali, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi ve Fenerbahçe Parkı'nda çeşitli caz konserleri, caz atölyeleri ve caz ile ilgili filmler yer alacak.