‘Kayyumlar Hasankeyf mücadelesini olumsuz etkileyecek’

img

BATMAN - Kayyum atamalarının Hasankeyf ve Dicle Vadisi mücadelesini olumsuz etkileyeceğini açıklayan Hasankeyf Yaşatma Girişimi, herkesi kayyumlara karşı durmaya çağrısı yaptı.

Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasına ve seçilmişlerin görevden alınmasına tepki gösterdi. Girişim yaptığı açıklamada, uygulamanın antik demokratik olduğuna ve kayyumların doğa ve kültür mücadelesine de zarar verileceği ifade edildi.  
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi olarak Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını kesin bir dille kabul etmiyoruz. Bu üstten atama antidemokratik olduğu kadar mevcut yasalara göre bile hukuki temeli de yok. 2016-2019 kayyumların toplum üzerinde çok olumsuz etkilerini yaşadık. Doğal ve kültürel miras üzerindeki etkileri de aynı şekilde yıkıcıydı. Hasankeyf ve Dicle mücadelesini de olumsuz etkileyeceği ortada. Kayyum atamasının iptal edilmesi için herkesi karşı durmaya çağırıyoruz!”