Silopi'de binler gençlik şöleninde buluştu

img
ŞIRNAK - HDP'li Silopi Belediyesi öncülüğünde fuhuş ve uyuşturucuya karşı düzenlenen gençlik şöleninde binlerce kişi bir araya geldi. 
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan belediye öncülüğünde, kentte son dönemlerde artan uyuşturucu ve fuhuşa dikkat çekmek amacıyla gençlik şöleni düzenlendi. Newroz alanında gerçekleşen şölene, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz ile belediye eşbaşkanlarının yanı sıra binlerce kişi katıldı. Gençlerin ağırlıkta olduğu şölende, sırasıyla Umut Botan, Dengê Jinên Azad ve Koma Gulê Xerzan sahne aldı. 
 
'BİR KEZ DAHA BAŞARDIK'
 
Seçilmişlerin tek tek kitleyi selamlamasının ardından HDP'li Dersim Dağ, kısa bir konuşma yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan ve bir süre önce sonlandırılan açlık grevi eylemlerine değinen HDP'li Dağ,  "Yeni bir direnişten çıktık. Tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemleriyle bir kez daha başardık" dedi. Öcalan şahsında Kürt halkı üzerinde bir tecridin yürütüldüğüne dikkat çeken Dağ, tecridin aynı zamanda kadınlar, gençler ve doğaları üzerinden yürütüldüğünü vurguladı.  
 
Dağ, gençleri partilerinin gençlik meclislerinden örgütlenmeye çağırarak, "Gençler olduğu sürece faşizm hiçbir zaman başarılı olamayacak" dedi. Dağ'ın konuşmasının ardından kitle sık sık Öcalan lehine sloganlar attı. 
 
BİNLER HALAYA DURDU
 
Coşkunun hakim olduğu şölende sayıları her geçen dakika artan binler, sahne alan sanatçıların seslendirdikleri birbirinden güzel parçalar eşliğinde doyasıya halay çekti. Fuhuş ve uyuşturucuya karşı sloganların atıldığı şölende, özellikle Botan Bölgesi'ne özgü halaylar renkli görüntülere neden oldu. 
 
Şölen gece geç saatlere kadar devam etti.