Çınar’da kursiyerlerden erbane konseri

img

DİYARBAKIR – Çınar ilçesinde açılan kursta 3 ay eğitim gören kadın kursiyerler, yöresel kıyafetleriyle çıktıkları ilk konserlerinde erbane çalarak Kürtçe ezgiler seslendirdi. 

 
Çınar Belediyesi’ne bağlı Jinwar Kadın Merkezi bünyesinde açılan erbane kursunda eğitim gören kursiyerler, konser verdi. Konsere Çınar Belediye eşbaşkanları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. 
 
‘EN İYİ ARAÇLARDAN BİRİ ENSTRÜMAN’
 
Konser öncesi erbane kursu hakkında bilgi veren Jinwar Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan, kadınları müzikle buluşturmanın önemine değinerek, “Kadının yaratıcı gücünü ortaya çıkarabilecek en iyi araçlardan birinin enstrüman olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden erbane kursumuzu açtık. Müzik kursunu açarken de Kürt kadınlarının daha fazla ilgi duyduğu bir enstrüman olan erbaneyi seçtik” dedi. 
 
‘KADINLARIN TALEBİ BİZİ HEYECANLANDIRDI’
 
Kadınların erbane kursuna yüksek katılım gösterdiğini söyleyen Kızılkan, “Yüzü aşkın kadın, erbane kursunun açılmasını talep etti. Kadınların talebi bizi de heyecanlandırdı ve üç ay önce kursumuzu açtık. Alınan üç aylık eğitim sonucunda ders verebilecek düzeyde öğrencilerimiz de yetişti. Bunun için ayrıca mutluyuz. Çınar’da kadınların müzikle, eğitimle buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş ise tüm annelerin Aneler Günü’nü kutlayarak, kursiyerleri tebrik etti. 
 
KÜRTÇE ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ
 
Konuşmaların ardından kadınların yöresel kıyafetlerle sahneye çıkmasıyla konser başladı. Kadınların, erbane çalarak seslendirdiği Kürtçe şarkılar büyük beğeni ve alkış aldı. Konser, şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.