Yazar Bîrgul: Dilimize sahip çıkmalıyız

img
BATMAN - "Gotînên Nîvcomayî" kitabının yazarı Şair Îhsan Bîrgul, şiir etkinliğinde okurlarıyla buluştu. Burada konuşan Bîrgul dilin önemine değindi. 
 
Batman Kültür Sanat Derneği'nin (BART) düzenlediği şiir etkinliğinde "Gotînên Nîvcomayî" kitabının yazarı Şair Îhsan Bîrgul şiirseverlerle bir araya geldi. 
Etkinliğe; şair Berken Bereh ve yazar Weysel Tirpan'ın yanı sıra şiirseverler katıldı. Etkinlik öncesi Çiçek Tekdemir kısa bir erbane dinletisi sundu.
 
Günümüzde sosyal medya gibi mecralar nedeniyle uzun metinleri artık kimsenin okumadığına dikkat çeken Bîrgul, bu durumun tehlikeli olduğunu ve dili yıpratma ihtimalinin olduğunu söyledi. Yazdığı metinleri özellikle kısa tuttuğunu dile getiren Bîrgul, "Eserlerimde az kelime ile anlamı derin ve çok şey anlatmaya çalıştım" dedi. 
 
Genel asimilasyonun yanı sıra teknolojik gelişmelerin de asimilasyona neden olduğunu söyleyen Bîrgul, "Elimizde çok kıymetli bir dil var, eğer o elimizden giderse hiçbir şeyimiz kalmayacak. O yüzden dilimize sahip çıkmalıyız. Sosyal medyanın dili yıpratmasının yanı sıra insanların da birbirini bir araya getiren yanları var. O yüzden araçları iyi kullanmak gerekiyor" diye konuştu.
 
Şair Berken Bereh de Kürt dilinin önemine dikkat çekerek "Elimizde kıymetli bir dil var ve bu dili korumak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.
 
Konuşmaların ardından şairler şiirlerinden mısralar okudu.