Genco Erkal: Evren döneminde bile devletten yardım alırdık şimdi engelleniyoruz

img

HABER MERKEZİ - 60'ıncı sanat yılını kutlayan tiyatro oyuncusu Genco Erkal, “Evren döneminde bile devletten yardım alırdık, şimdi hep engelleniyoruz” dedi.

Usta tiyatro oyuncusu Genco Erkal, 60'ıncı sanat yılını "Merhaba" oyunu ile kutlayacak. Oyununa ve Dostlar Tiyatrosu'na ilişkin T24'ten Hakan Aksak'ın sorularını yanıtlayan Erkal, tiyatroya yönelik baskılara dikkat çekti. Tiyatro sahnesinde geçirdiği 60 yılın siyasi baskı ve tehditlerle, linç kampanyalarıyla, yasaklamalarla, gözaltılarla, bombalamalarla dolu olduğunu belirten Erkal, bugün de oldukça zor bir dönemden geçildiğini belirterek, “Evren döneminde bile devletten yardım alırdık, şimdi hep engelleniyoruz, hep kara listedeyiz” dedi.
 
İktidar sahiplerinin tüm gücüne karşın sanat ve kültür yaşamına damga vuramayacağını da dile getiren Erkal, “Kendine biat edecek kul köle arayanlar, sanata ve yaratıcılığa ağırlığını koyamaz” diye konuştu. 
 
Son oyunu "Merhaba"yı “60 yıllık kariyerimin özeti” diye tanımlayan Erkal, siyasi ortam pek ümit vermese de, sanatsal çabalarla bu arayışa devam edeceğini söyledi.