Van Tiyatro Festivali Lorika Dayîkan konseri ile son buldu

img

VAN - Tiyatro Mencel tarafından düzenlenen 1'nci Van Tiyatro Festivali Lorika Dayîkan konseri ile son buldu.

Tiyatro Mencel tarafından "Bir oyun, bir hayal ve özgürlük" şiarıyla düzenlenen 1'inci Van Tiyatro Festivali 9 günlük gösterimin ardından bu akşam verilen Lorika Dayîkan konseri ile son buldu. Konser öncesi festivale gelen izleyicilerin yoğunluğu dikkat çekerken Mencel Sahne hınca hınç doldu. Kaval, gitar, erbanelerle verilen konserde Ermenice, Kürtçe müzikler büyük beğeniyle sahnelendi. Konser öncesi konuşma yapan Mencel Sahne oyuncularından Ferhat Aslan, festivalin adandığı Amed Şehir Tiyatrosu oyuncusu Mehmet Emin Yalçınkaya'yı andı. Ardından Lorika Dayîkan grubu tarafından parçalar seslendirildi. İzleyicilerin kimi zaman duygulandığı konser çekilen halayla son buldu.

Konser sonrası Lorika Dayîkan konserini veren sanatçılara Mencel Tiyatro oyuncusu Perinaz Delazy tarafından plaket verildi. Verilen plaketin ardından konserden ve festivalden duydukları memnuniyeti dile getiren izleyiciler oyuncularla fotoğraf çekerek, festivalin önümüzde ki yıllarda da sürmesi temennisinde bulundu.

Tiyatro Mencel'de 13-21 Ekim tarihleri arasında 9 süren festivalde 2'şer sahneden 8 oyun, bir doğaçlama atölye ve son olarak Lorika Dayîkan konseri yer aldı.