Van Tiyatro Festivali 'Kozik' ile perde açtı

img

VAN -  “Bir hayal, bir oyun ve özgürlük” sloganıyla başlayan 1’inci Van Tiyatro Festivali, Mencel Tiyatro Sahnesinde “Kozik” oyunu ile perde açtı.

Tiyatro Mencel tarafından “Bir hayal, bir oyun ve özgürlük” şiarıyla başlayan 1’inci Van Tiyatro Festivali “Kozik” oyununun sahnelenmesiyle start aldı. Festivalin başlamasından saatler önce Mencel Sahneye gelen yurttaşların burada bulunan “Tiyatro Mencel festival hatırası” süslemesi önünde fotoğraflar çekmesi dikkat çekti. Yine Festivale ilişkin görüşlerin yer aldığı anı defterine çok sayıda kişi tarafından notlar yazıldı. Sanat severler salonu doldururken, açılış konuşması Kürtçe ve Türkçe dillerinden yapıldı. Festifal Amed Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Mehmet Emin Yalçınkaya'ya adandı.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Adalet Ağaoğlu tarafından 1971 yılında yazılan “Kozalar” oyununun Kürtçesi olan “Kozik” izleyiciye keyifli anlar yaşattı. Dışarıda gelişen olaylara “Kör, sağır ve dilsiz” rolü oynayan 3 kadının bir salon içerisinde geçen anlarını ve hayali korkularını konu alan oyun tiyatro izleyicileri tarafından dakikalarca alkışlandı.

Oyun sonunda Saliha Ayata tarafından oyunculara birer teşekkür plaketi verildi. Oyununun yönetmenliğini yapan ve oynayan Perinaz Delazy yaptığı kısa konuşmada, bu ödülü yaşından büyük acılar çeken çocuklara adadığını söyledi.

FESTİVAL 2 OYUNLA DEVAM EDİYOR

Oyun sonrasında seyirciler oyundan çok memnun kaldıklarını ve özellikle oyunun Kürtçe olmasından kaynaklı duydukları memnuniyeti dile getirirken, oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Festival yarın saat 15.00'de Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek olan "Tartuffe" ve Tiyatro Yekta Hêvî tarafından saat 1930'da sahnelenecek olan “Kiraciyê Nû” oyunlarıyla devam edecek.