Bursa'da kitap okuyan kız heykeli kaldırıldı

img

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki “Kitap okuyan kız” heykelini kaldırdı.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi,  Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan “Kitap okuyan kız” heykelini kaldırdı. Sosyal medyada heykelin “Ateizme özendiriyor” gerekçesiyle kaldırıldığı iddia edildi. 
 
Konuya ilişkin aradığımız Bursa Büyükşehir Belediye yetkilileri, heykelin Setbaşı Kütüphanesi için yapıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl tadilata giren kütüphanede heykelin zarar görmemesi nedeniyle heykel Cumhuriyet Caddesi'ne konulmuş. Tadilatın bitmesi ile Setbaşı Kütüphanesi için yapılan heykel geri yerine konulmak kaydıyla kaldırılmıştır” dedi.  
 
BELEDİYE: HEYKEL ONARIMA ALINDI
 
Belediye'yi aramamızın ardından belediye twiter hesabından Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına yazılı bir açıklama yapıldı.  
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren sanat ekibimiz, kendi atölyesinde ürettikleri heykellerin bakım ve onarımını da düzenli olarak burada yapıyor. Dolayısıyla heykeller, onarım için yerlerinden sökülüp, tamir için taşınıyor ve yerleri geçici bir süreliğine boş kalıyor. Heykellere kasıtlı olarak verilen zararlar ve parçaların çalınması gibi durumlarda ise zarar gören parçalar orijinaline uygun şekilde yeniden yapılıyor. Bursa’da art niyetli kişilerce, defalarca zarar verilen heykellerimizi, Büyükşehir Belediyesi olarak ısrarla korumaya gayret ediyoruz. Sosyal medyada yer alan tamamen asılsız ve yönlendirici paylaşımlara kimse itibar etmesin. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Kemancı Kız heykeli ve Atatürk Caddesi’nde Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önündeki Yaşlı Çift heykelinde olduğu gibi onarımı biten tüm heykellerimizi yeniden yerlerine koyuyoruz. Kitap Okuyan Kız heykeli ise daha önce Cumhuriyet Caddesi’ndeydi. Heykel art niyetli kişilerin verdiği zararlar nedeniyle kaldırıldı ve bakıma alındı. Setbaşı’ndaki Şehir Kütüphanesi’nin tadilatı tamamlanınca, Kitap Okuyan Kız heykeli, Bursa Şehir Kütüphanesi önünde konumlandırılacak."