‘Hamzaoğlu’ adlı oyun yarın sahnelenecek

img
İSTANBUL - İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenlerinin, HDK’nin tutuklu Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları “Hamzaoğlu” adlı oyun yarın Cemil Candaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterilecek. Oyunun yazarı Prof. Dr. Selçuk Erez, herkesi oyunlarını izlemeye davet etti. 
 
İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenlerinin, Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) tutuklu Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları “Hamzaoğlu” adlı oyun yarın saat 20.00’de Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterilecek. 
 
‘HAMZAOĞLU ÖNEMLİ BİLİM İNSANIDIR’ 
 
Oyunun yazarlığını Prof. Dr. Selçuk Erez , yönetmenliğini Gülsüm Soydan üstleniyor. Danışmanlığını da sanatçı Genco Erkal’ın yaptığı oyun, herkese ücretsiz olacak. 
 
Oyunun yazarı Selçuk Erez, “Onur Hamzaoğlu memleketin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarından biridir. Çevre kirliliğinin gayet büyük boyutlarda olduğu Dilovası’nda yeni doğan çocukların, annelerin karnında zehirlendiğini ortaya koyan önemli çalışmalar yapmış” dedi. Bunun üzerine Hamzaoğlu hakkında soruşturma  açıldığını belirten Erez, “Tabi 4-5 sene sonra mahkemeyi kazanmış; ama arkasından bu memlekete barış gelsin diyen akademisyenlerin metnine imza attığı için üniversitesinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerini kullandı. 
 
‘HERKESİN KATILMASINI İSTİYORUZ’
 
Daha sonra Hamzaoğlu’nun HDK eşsözcülüğünü yürüttüğü esnada gözaltına alınarak, tutuklandığını hatırlatan Erez, “Hangi nedenle içeri alındığını bilmiyoruz; ama hapis edilmiştir. Bu demokratik ülkelere yakışmaz. Hamzaoğlu gibi ülkenin en önemli bilim insanının içeri alınması hiç doğru bir davranış değildir. Biz, bunu kabul etmiyoruz. Kabul etmediğimizi de kendisinin başrolde olduğu ‘Timsah’ gibi başka bir oyunda Hamzaoğlu’nu oynayacağız” diye konuştu. 
 
Tiyatronun bir eylem biçimi olduğunu sözlerine ekleyen Erez, “Tiyatro, bir politik tavır koyma aracıdır. Biz aynı yoldan yola çıkarak 12 Haziran’da Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde ‘Hamzaoğlu’ oyununu sergileyeceğiz. Bu tür oyunlar sadece oynayanların bir şeyler söylemesiyle bitmez. Orada izleyicilerin de aktif katılmalarıyla anlam kazanır. Bu nedenle de bütün herkesin gelip katılmasını istiyoruz” dedi.