‘İçerden Dışarıya Fotoğraf’ sergisi Antep’te

img

ANTEP – 68 tutuklunun hikâyesini yazdığı “Düşler Tutsak Edilemez İçerden Dışarıya Fotoğraf” sergisi Antep’te sanatseverlerle buluştu.

 
RED Fotoğraf Grubu ve Görülmüştür Ekinin ortak hayata geçirdiği bir proje olan “Düşler Tutsak Edilemez İçeriden Dışarıya Fotoğraf” sergisi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Antep İl Örgütü binasında sanatseverlerle buluştu. Hikâyesi 68 tutuklunun yazdığı fotoğrafı sanatseverlerle buluşturan sergi, 03-05 Mart tarihleri arasında sergilenecek.
 
Serginin açılışına HDP MYK Üyesi Yurdusev Özsökmenler, HDP ve DBP İl ilçe örgütleri, SYKP, EMEP İl Örgütünün yanı sıra birçok fotoğrafçı ve çok sayıda yurttaş katıldı.
 
RED Fotoğraf ekibinden Şerife Kılıç, açılış öncesi yaptığı konuşmada, duvarlarda asılı olanların sadece fotoğraftan ibaret olmadığını, içerdekilerin düşlerini dışarıda ki fotoğrafçıların gerçekleştirmeye çalıştığını dile getirdi. Sergiyle birlikte içerde ki tutsakları dışarıda ki insanlara tanıtmayı amaçladıklarını belirten Kılıç, “Her fotoğraf ayrı bir tutsağı tanıtıyor. Çünkü fotoğraflar sadece fotoğraf değil, hepsinde tutsakların duyguları, düşünceleri ve hayalleri var” diye konuştu.