Araba tanıtımlarını Kürtçe yapıyor

img
MARDİN - Kürtçe öğretmeni Mehmet Emin Cırık, Youtube hesabı üzerinden araba tanıtımlarını yapıyor. 
 
Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Mensurîye (Yalım) Mahallesi'nde yaşayan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde Kürtçe öğretmenliği yapan Mehmet Emin Cırık, sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden araba tanıtımlarının her dilden yapıldığını ancak Kürtçe yapılmadığını görünce, bu işi kendisi yapmaya başladı. Markalarına göre arabaların modelleri, özellikleri ve kullanımlarını anlatan videolar çeken Cırık, bunları Youtube hesabından paylaşıyor. 
 
Kürtçe’nin hayatın her alanında kullanılması gerektiğini dile getiren Cırık , dilin gelişmesi için de herkesin elini taşın altına koymasının önemli olduğunu söyledi. 
 
REKLAMLAR KÜRTÇE YAPILMALI
 
Kürtçe tanıtımlar yapmaya karar vermesi ile birlikte kendisine iki arkadaşının da yardımcı olduğunu dile getiren Cırık, şu an yeni çıkan otomobillerin tanıtımlarını hazırlayıp yayınladıklarını söyledi. Amacının Kürtçe bir arşiv oluşturmak olduğunu kaydeden Cırık, Kürtlerin de araç tanıtımları için profesyonel bir kanallarının olduğunu görmesini istediğini söyledi. Kürtlerin iş hayatlarında da dillerini kullanabileceğini belirten Cırık, galeri işi yapanların ya da teknolojik ürünler satanların da kendi reklamlarını Kürtçe yapabileceğini ifade etti. 
 
Kürtçe’nin sadece edebiyat ve folklor dili olarak kullanılmasının eksiklik olduğunu söyleyen Cırık, herkesin teknoloji ile öne çıktığının altını çizerek, Kürtçe’nin de bu konuda ilerlemesi gerektiğini söyledi.