Kuzey ve Doğu Suriye’de ‘Barış Çocuk Festivali’ başladı

img

HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’de Barış Çocuk Festivali’nin ilki Tepqa’da düzenlendi. Festivale katılan Kürt, Arap, Çerkez ve Türkmen çocukları kendi kültürlerini sahneye taşıdı.

Kuzey ve Doğu Suriye çapında düzenlenecek olan 1’inci Barış Çocuk Festival’i ilk kez Tepqa’da düzenledi. Festivale Tebqa Sivil Yönetimi, Suriye Kadın Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Kültür Sanat Komitesi, MSD, Minbic Kültür Sanat Merkezi, Suriye Gelecek Partisi, Tebqa Kadın Yönetimi ve Gençlik Meclisi temsilcileri katıldı.

Festival etkinlikleri öncesi konuşma yapan Tebqa Sivil Yönetimi Kültür Sanat Komitesi Eş Başkanı Bêrîvan Dedûx, festivalin çocuklar için kutlu olmasını diledi. Tebqa Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mazlum Omer de yaptığı konuşmada, savaşın zorlukları ve acılarını çeken çocuklar için böylesi festivallerin süreklileşmesi gerektiğini söyledi.

AYRILMAZ BAĞLAR YARATMA

Kuzey ve Doğu Suriye Kültür Sanat Komitesi Eş Başkanı Ayşe Recep de her halkın çocukları arasında ayrılmaz bağlar yaratmanın halkların kardeşliğini daha da güçlendireceğini belirterek, bölge halklarının çocukları için bu tür festivallerin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Tebqa Kültür Sanat Merkezi bünyesinde çocuk grupları sahne alarak müzik, tiyatro ve halk oyunları gösterileri sergiledi.

Ardından Minbic’den gelen Çerkez ve Türkmen çocuk grupları sahne alarak kendi halklarının kültürel zenginliklerini yansıttı.

Etkinliklerin ardından festivale katılan çocuk grupları ödüllendirildi.

3 gün sürecek festivalin yarın Mensura beldesinde devam edeceği, Perşembe günü de Cirniye beldesinde tamamlanacağı belirtildi.