Ankara Kadın Platformu: Hasan Bilgili tutuklansın

  • kadın
  • 14:01 19 Şubat 2020
  • |
img

ANKARA - Ankara Kadın Platformu, veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunan Hasan Bilgili’nin tutuksuz yargılandığı davanın 26 Şubat’ta görülecek duruşmasına çağrıda bulundu. 

Ankara’da sahibi olduğu VCOM hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin 26 Şubat’ta görülecek duruşması öncesi Ankara Kadın Platformu basın toplantısı gerçekleştirdi. Mülkiyeler Kütür Merkezinde yapılan basın toplantısında "Hasan Bilgili Tecavüzcüdür Tutuklansın" pankartı açıldı. 
 
Toplantıda konuşan platform üyesi Esma Çağlak, “Tecavüzcü Profesör Hasan Bilgili’nin tutuklanması için okullarda, sokaklarda her alanda mücadele yürüteceğiz” dedi. 
 
‘YAPTIRIMLARDAN KORKMUYORUZ’
 
“Erkek egemenliğin dayattığı itaat kültüründen ve yaptırımlarından korkmuyoruz” diyen Çağlak, “Bilgilinin tacizine uğramış ve susmamayı seçmiş kadın arkadaşlarımız tehdit edilmekte, kadın örgütleri şikayet edilmekte sosyal medya üzerinden saldırılmakta, kadınlara ve basın mensuplarına soruşturmalar açılmaktadır” diye belirtti.
 
‘HERKES ADLİYE BAHÇESİNDE OLSUN’
 
Çağlak, 26 Şubat Çarşamba günü Ankara Adliyesi’nde görülecek davaya katılım çağrısında bulunarak, "Tecavüzü Hasan Bilgili, tecavüzcü Serkan Durmaz ve işbirlikçi Hüseyin Şenyurt tutuklansın” talebinde bulunacaklarını belirtti.
 
Çağlak, “Tecavüzcü Hasan Bilgili, Serkan Durmaz ve işbirlikçi Hüseyin Şenyurt tutuklanmadan sokakları, alanları terk etmeyecek fırsat bulduğumuz her yerde tecavüzcüleri ve onları koruyanları teşhir etmekten vazgeçmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu. 
 
Açıklama, “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganlarıyla son buldu.