Katledilen Safiye Karakoç’un davası ertelendi

img

İZMİR-Eski eşi ve akrabaları tarafından katledilen Safiye Karakoç’un davası 10 Mart’a ertelendi.

İzmir’de ayrıldığı eşinin ailesi tarafından 10 Mayıs 2017’de katledilen Safiye Karakoç’un 14. duruşması İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Karakaş, Hüseyin Karakaş, Abdullah Karakoç ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkemeye, müdahil olarak İzmir Baro Başkanlığı vekili Avukat Efsun Batur ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Avukat Gizem Keleş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Hilal Susuz katıldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yaşar Göynük 14. duruşmada mütalaa verdi. Savcı mütalaasında sanıklardan Hüseyin Karakaş’ın suçu işlemiş olmasına dair yeterli delil bulunmamasından dolayı beraatini istenirken, sanık Abdullah ve Mehmet Karakaş’ın tutukluluklarının devamını ve sanıkların “tasarlayarak adam öldürmek” suçuyla cezalandırılmalarını talep etti. 

Savcı mütalaasının ardından söz alan tutuklu sanık Mehmet Karakaş’ın avukatı Hasan Erdoğan ve diğer sanıklar Abdullah ve Ünal Karakaş’ı avukatı Zeynel Değirmenci, “İddia makamının Türkiye’deki kadın cinayetlerinin artması nedeniyle oluşan toplumsal baskıdan etkilendiği görüyoruz. Umarız mahkeme heyeti bu durumdan etkilenmeden karar verir” dedi. Tutuklu sanıkların beraatlerini talep eden sanık avukatları, mütalaaya ilişkin hazırlanmak için ek süre istedi.

SANIKLAR TUTUKLU YARGILANMAYA DEVAM EDECEK

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 10 Mart’a ertelerken, aynı zamanda bu duruşmanın davanın karar duruşması olacağını belirtti. Ünal Karakaş ve Sadiye Baran’ın haklarında yakalama kararını bozmayan mahkeme, sanık Abdullah ve Mehmet Karakaş’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

‘BU KATLİAMI PLANLAYAN BİR SÜRÜ ORTAK VAR’

Duruşma sonrası konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Hilal Susuz, Safiye Karakoç’un aile kararıyla öldürüldüğünü söyledi. Sokak ortasında katledilen Karakoç’un cenazesinin kadınların kaldırdığını hatırlatan Susuz, davayı başından biri takip ettiklerini belirterek, “Bu davada Safiye’yi kasten öldüren kişilerin cezalandırılacak. 10 Mart’ta görülecek olan karar duruşması olacak ama arananlardan biri azmettirici olarak yargılanmaya devam edecek. Bu katliamı planlayan bir sürü ortak var ve hepsinin cezalandırılmasını sağlayana kadar davanın peşini bırakmayacağız” dedi.