Mersin’de kadın cinayeti, İstanbul’da taciz

  • kadın
  • 19:19 13 Aralık 2019
  • |
img

HABER MERKEZİ - Mersin’de Serdar D. isimli erkek, Emine D.’yi katlederken, İstanbul’da ise bir kadın cinsel tacize maruz bırakıldı. Yine İzmir’de F.T.’yi işkence ederek ağır yaralayan İ.T. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Mersin, İstanbul ve İzmir’de erkek şiddeti sonucu kadınlar şiddete, tacize ve katliama maruz bırakıldı. 

MERSİN

Mersin’in Tarsus ilçesinde Serdar D. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Emine D.’yi katletme girişiminde bulunarak ağır yaraladı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Emine’yi hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan Emine D. hayatını kaybetti. 

Emine D.’nin katledilmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

HALK OTOBÜSÜNDE TACİZ

İstanbul’da Silivri-Yenibosna seferini yapan özel halk otobüsünde bir erkek, kadın yolcuyu cinsel tacize maruz bıraktı. Bu sırada tacizi fark eden otobüsün şoförü durakta durup kapıları kapatarak polisi aradı.

Olay yerine gelen polis,  fail erkeği gözaltına aldı. Tacize maruz bırakılan kadın da şikayetçi olmak üzere karakola gitti.

İZMİR

İzmir'in Ödemiş ilçesinde evli olduğu F.T.'yi sistematik şiddet uygulayan İ.T. isimli erkek, 6 Aralık günü F.T.'yi işkence ederek, günlerce alıkoymuştu. Gözaltına alınan fail, sevk edildiği Ödemiş Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan F.T.'nin yaşam mücadelesi devam ediyor. F.T.'nin işkence sonucu menenjit geçirdiği ve vücudunda çok sayıda kırığın olduğu belirtilmişti.

ESENYURT'TA BİR BEBEK ÖLÜ BULUNDU

Esenyurt’ta ise terk edilmiş bir binada katledilmiş bir bebeğe ait cenaze bulundu. 15 günlük olduğu tahmin edilen bebeğin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Bebeğin yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.