Kadınlar kesilen para cezalarına itiraz etti

  • kadın
  • 16:18 14 Kasım 2019
  • |
img

MERSİN – Mersin Kadın Platformu, yaptıkları eylemden ötürü üyelerine kesilen para cezalarına tepki göstererek, itirazda bulundu.

“Kadın Cinayetlerini Acil Önle” kampanyası kapsamında 12 Ekim'de Mersin’de yürüyüş düzenleyen Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlara “Kabahatler Kanunu”na göre 320'şer lira para cezası kesilmişti. Kadınlar, Mersin Adliyesi’ne gelerek, verilen cezanın itirazı ilişkin Mersin Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Yapılan itiraz sonrası ise kadınlar Mersin Adliyesi önünde açıklama yaptı.
 
'SES ÇIKARANA SALDIRIYOR'
 
Platformu adına açıklama yapan Gizem Tatar, sadece Ekim ayında 36 kadın öldürüldüğüne dikkati çekerek 6284 Sayılı Yasanın uygulanmamasından dolayı kadınların kolayca katledildiğini belirtti. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için yaptıkları eylem ve etkinliklere cezalar verildiğinin altını çizen Tatar, "Haklı talepleriyle protesto gerçekleştiren kadınları cezalandırma konusunda etkin ve hızlı çalışan sistem cezasızlıkla erkek şiddetinde teşvik edici olmaya devam ediyor. 6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılar devam ederken her gün başka bir kadının 'ölmek istemiyorum' haykırışı yükseliyor. Bizler bu haykırışlara karşı yasaların gereği olarak önleyici politikalar uygulansın derken kadın hareketi bu cezalarla hedef alınıyor ve susturulmaya çalışılıyor. Kadın cinayetlerine, erkek şiddetine sessiz kalan, iyi hal ve tahrik indirimleriyle bunu meşrulaştıran kadın düşmanı politikalar bütün bunları protesto eden, ses çıkaran kadın mücadelesine saldırıyor" dedi.
 
'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
 
Gelen cezalara itiraz ettiklerini aktaran Tatar, bu tür saldırılar karşısında da geri adım atmayacaklarını vurguladı. Tatar, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Kadın düşmanı bu zihniyetin son bulması ve cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanması için mücadelemiz devam edecek. En temel haklarımızdan biri olan yaşama hakkını savunmaktan ve taleplerimizi en yüksek perdeden dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Ölmek değil eşit ve özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz."