İzmit’te kadın cinayeti

img

KOCAELİ- İzmit’te Ayşe Acar adlı kadın, boşandığı  erkek tarafından katledildi.

Kocaeli İzmit’te, Ayşe Acar (36) boşandığı Kerem Tuğral adlı erkek tarafından katledildi. Acar, İZGAZ abonelik merkezinde sıra beklerken saldırıya uğradı. Acar saldırının ardından olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından abonelik merkezinde bulunan güvenlik görevlisi Kerem Tuğral’ı yakaladı. Polise haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler Tuğral'ı gözaltına aldı.

İncelemeler sürüyor. 

Acar’ın öldürülmesini protesto etmek isteyen Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, yürüyüş yapmak isteyince polisler tarafından engellendi. Engellemeye tepki gösteren kadınlara müdahale eden polis, Kocaeli Kadın Platformu üyesi 3 kadını gözaltına aldı.

Polis müdahalesine tepki gösteren yolda geçen 1 yurttaş da gözaltına alındı.

‘YAŞAMAK İSTEYEN BİR KADIN ÇIĞLIĞI’

Kocaeli Kadın Platformu'nun çağrısıyla birçok kadın İzmit Belediye İş Hanı Önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Kocaeli Kadın Platformu adına açıklama yapan Diren Göymen, “Biz yaşamak istiyoruz, biz kadınlar gündüz vakti beklediğimiz bir sırada öldürülmek istemiyoruz, biz kadınlar hayatlarımızdan vazgeçmek istemiyoruz. Yaşamak isteyen kadınların çığlığını haykırıyoruz. Biliyoruz ki; bu sistematik cinayetler karşısında bir araya gelmediğimiz sürece, hayatlarımızı savunmaktan vazgeçtiğimiz sürece biz kadınlar öldürülmeye devam edeceğiz. Bu bir çığlıktır, yaşamak isteyen kadınların çığlığıdır” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYA TEPKİ VEREN VATANDAŞ DA GÖZALTINA ALINDI!

Açıklamanın ardından yürümek isteyen kadınlara polis müdahale etti. Kadınların slogan atarak yürümesine engel olan polis, kadınların “sessiz yürümelerine izin verebileceğini” söyledi. Yürüyüş esnasında şarkı söylemeye başlayan kadınlara polis müdahale etti. Müdahale sırasında platform üyesi 3 kadın gözaltına alındı. Müdahaleye tepki gösteren bir başka vatandaş da polislerle tartıştığı için da gözaltına alındı.