'Kadınlar barış için her zaman alanlarda'

  • kadın
  • 17:47 10 Eylül 2019
  • |
img

VAN - TJA'nın "Onurlu bir barış için sen de ayağa kalk”  kampanyası kapsamında yapılan halk toplantısında konuşan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, kadınların barış için her zaman alanlarda olduğunu vurguladı.

Van'da Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) "Onurlu bir barış için sen de ayağa kalk"  sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Edremit ilçesinde bulunan Esenler Mahallesi'nde halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve mahalleli kadınlar katıldı.

'KADINLAR HER ZAMAN ALANLARDA OLDU'

Burada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, TJA'nın başlattığı kampanya da bütün eylem ve etkinliklerin  "Barış" adı altında olacağını söyledi. Dünden bugüne barış mücadelesi verdiklerini belirten Sürücü, tüm kadınların barış için alanlarda olduğunu vurguladı.  Sürücü, "Anneler artık ağlamak istemiyor ve de çocuklarının  ölmesini  istemiyor" dedi.

'KAYYUMLARA KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE'

Belediyelere kayyum atanarak halkın iradesinin yok sayıldığını dile getiren Sürücü, "AKP ile MHP iktidarı faşizmi yürütüyor. En büyük problem eşbaşkanlık sistemidir. Eşbaşkanlık sistemine saldırıyorlar. Erkek dar düşüncesiyle alanları daraltırken,  kadınlar alanları genişletiyor. Bu yüzden iktidar kadınların alanlarda olmasını istemiyor. Kayyumları her alanda kınıyoruz. Daha önce de gaspla, zorbalıkla belediyeleri aldılar. Şimdide aynısını yaptılar. Hala önceki belediye eşbaşkanı Bekir Kaya cezaevinde. Bu insanların halka hizmet etmekten başka bir çalışması olmadı. Kayyumlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu anlamda herkesin bu bilince sahip olması gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kadınların sorunlarını aktarmasıyla toplantı sona erdi.