Kadınlar Emine Bulut için isyanda

  • kadın
  • 18:34 23 Ağustos 2019
  • |
img
İSTANBUL - Emine Bulut’un öldürülmesini protesto eden Anarşist Kadınlar, “Biz artık devletten bir şey beklemiyoruz. Artık susmayacağız. Kadınlar ölürken devlet neredeydi” diye sordu. 
 
Anarşist Kadınlar, Emine Bulut’un eski eşi tarafından öldürülmesini protesto etmek için Kadıköy Rıhtımda bir araya geldi. “Erkek şiddetiyle ölmek istemiyoruz Emine Bulut isyanımızdır” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Kadınlar isyanda isyanıyla sokakta” ve “Jin jiyan azadî" sloganları atıldı. Kadınlar daha sonra açıklama yaptı.
 
'KADIN ÖLÜRKEN DEVLET NEREDEYDİ?'
 
Erkek şiddetinin tesadüf olmadığını söyleyen kadınlar, “18 Ağustos günü Emine Bulut boğazı kesilerek katledildi. Katledilirken çocuğu 'Lütfen ölme anne' dedi. Emine'yi katleden kişi çocuklara dönerek 'Artık ağlamayın anneniz öldü' dedi. Bundan sonra susmayacağız. Haykıracağız. Haykıracağız ki bu erkek şiddeti son bulsun. Devlet neden bu katilleri yargılamıyor? Biz artık devletten bir şey beklemiyoruz. Devlet, kadınlar katledilince sadece susuyor. Bazen de susmakla kalmayıp, ‘O saatte ne işi vardı’ diyor. Bizler devleti tanıyoruz. Kadınlar ölürken devlet neredeydi?” diye haykırdı.
 
Açıklamadan sonra yere kırmızı boya ve çiçek atılarak, kadın cinayetleri protesto edildi.