Buse Aydın’ın ameliyat edilmesini talep ettiler

  • kadın
  • 14:37 21 Ağustos 2019
  • |
img

İSTANBUL- Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan trans birey Buse Aydın'ın cinsiyet değiştirme ameliyatının yapılması talep edildi. 

 
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan trans birey Buse Aydın'ın mahkeme kararı ve doktor raporları olmasına rağmen cinsiyet geçiş ameliyatının engelleniyor. Konuya ilişkin Aydın’ın avukatı Eren Keskin ve arkadaşları İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. “Buse için adalet hemen şimdi” pankartının açıldığı toplantıda ilk olarak Avukat Eren Keskin konuştu. 
 
'AMELİYATI YAPILMALI'
 
Aydın’ın isteklerinin karşılanmadığı ve içinde bulunduğu koşulların ağır olduğunu belirten Keskin, ''Buse kendi vücuduna zarar verdi. Şuan Metris cezaevinin rehabilitasyon merkezinde, biz acilen Buse'nin ameliyatını yapmak istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz'' dedi. 
 
'YILLARDIR İŞKENCEYE DİRENİYOR'
 
Aydın’ın dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan arkadaşı Derya Özata ise "Hapishanelerdeki transfobi ve tecrit koşulları transların psikolojik ve bedensel bütünlüklerini tehdit etmekte ve zarar vermektedir" dedi. Aydın’ın 24 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Özata, ''Bizler Buse yaşasın istiyoruz. Buse'nin yıllardır direndiği bu işkenceye, hem bedeninin hem de psikolojisinin dayanacak gücü kalmadığını görüyoruz'' diye konuştu.