Kadın Yaz Kampı gerekçe gösterilmeden yasaklandı

  • kadın
  • 14:08 16 Temmuz 2019
  • |
img

İZMİR - Kadın Savunma Ağı’nın bu yıl 3’üncüsünü düzenlemek istediği Kadın Yaz Kampı, Dikili Jandarma Komutanlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı.  

Kadın Savunma Ağı’nın bu yıl 3’üncüsünü düzenlemek istediği Kadın Yaz Kampı, Dikili Jandarma Komutanlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı. Kadın Savunma Ağı, söz konusu yasaklamaya ilişkin kendi hesaplarında yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
 
“Yasaklamaya ilişkin günlerdir milletvekillerinin, Dikili Belediyesinin ve yurttaşların yaptığı yazılı bir gerekçe gösterilmesi talebimiz  defalarca reddedildi. Dikili Kadın Platformu ile birlikte bu sabah sorunun çözülmesi için Kaymakamlığa geldik. Ancak ne Dikili Kaymakamlığındaki herhangi bir yetkili ne de izinde olan kaymakama vekalet eden Bergama Kaymakamı görüşme talebimize olumlu yanıt veriyor. 
 
ENGELLEMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ 
 
Yaklaşık 20 kadın şu an kaymakamlığın içerisindeyiz ve sorun çözülene kadar binadan çıkmayacağımızı söyledik. Arkadaşlarımız şu anda Dikili Kadın Platformu, milletvekilleri ve Dikili Belediyesi ile birlikte sorunu çözmeye çalışıyorlar. Biz de kampla ilgili hazırlıklarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Gelişmeleri bir basın açıklaması yaparak tüm kamuoyuna duyuracağız. Biz kadınlara ve birbirimize güveniyoruz, bu hukuksuz ve keyfi tutumu hep birlikte ortadan kaldırabileceğimizi biliyoruz. Kamp yapma hakkımızın engellemesine izin vermeyeceğiz. Tüm kadın gruplarını, dayanışmalarını ve tek tek tüm kadınları dayanışmaya ve desteğe çağırıyoruz.”
 
Kadın Savunma Ağı, tüm kadınları Dikili İlçe Jandarma Karakolu Komutanı Alaattin Duru’yu arayarak, kararın gerekçesini öğrenmeye çağırdı. 
 
Öte yandan konuya ilişkin Dikili Belediyesi ve İzmir Barosu’nun yetkililerle görüşmeleri devam ediyor.